Γλυκα
Αφράτο και σίγουρα πολύ γευστικό γλυκό σοκολατοφραουλένιας απόλαυσης!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
…έτσι γιατί είχαμε λιγούρα!! Θαυμάσιο γλυκό, γευστικότατο και απολαύστικο ! Κουταλιά και σοκολατοκολασσηηηη η τούρτα
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πεντεσπανι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι που τα 3/4 θα είναι αλεύρι και το 1/4 σιμιγδάλι ψιλό 3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουτ γλυκού μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά ολόκληρα με ζάχαρη ρίχνουμε αφού γίνουν κρέμα το κονιάκ τις βανίλιες το μπεικιν και το αλεύρι/σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μαριζ ψήνω σε λαδόκολλα για περίπου 25 λεπτα στους 180 κόβω σε δύο δίσκους μόλις κρυώσει
Σιρόπι
1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι ζάχαρη
Κρέμα 1 φάκελο γκαρνι 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής (κρύο γάλα όχι την βραστή)με γεύση φράουλα και 1 φάκελο ζελέ φράουλα
Φτιάχνουμε τον ζελέ με το 1 ποτήρι νερο (όχι και τα δύο που λένε οι οδηγίες)το αφήνω στο ψυγείο να μισοπηξει και χτυπάμετην κρέμα και το γκαρνι μαζί στο μίξερ με το ανάλογο γάλα αφού αφρατεψουν ρίχνουμε και το ζελέ κάνουμε την συναρμολόγηση
αφού κρυώσει πολύ ρίχνω την γκαναζ η γνωστή συνταγή 200γρ σοκολάτα κουβερτουρα 200γρ κρέμα γάλακτος
δεν μπορουμε να σας περιγράψουμε την γεύση…είναι σαv Kiss
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.