Συνταγές
Αφράτοι λουκουμάδες με γέμιση μερέντας που θα σου τρέχουν τα σάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Tzeni Tsanaktsidou”
ΥΛΙΚΑ:
250 ml γάλα φρέσκο χλιαρό προς ζεστό ,20 γρ μαγιά νωπή ,2 κ.σ. ζάχαρη 80 ml σπορέλαιο, 2 αυγά, 1 βανίλια ,600 γρ αλεύρι φαρινάπ, 200 γρ μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα η πιρούνι. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, την βανίλια και μια πρεζα αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα 300 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε ρίχνουμε 250 γρ αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Βάζουμε τέλος το υπόλοιπο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία αλευρώνοντας τα χεριά. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα η και παραπάνω. Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο(1εκ.). Κόβουμε δισκάκια. Κάθε δισκάκι κάνουμε τρυπά με ένα καπάκι από αναψυκτικό. Βάζουμε την μερέντα σε κακουλά ζαχαροπλαστικής η και απλή
Λαδώνουμε όλα τα δισκάκια στις άκρες. Βάζουμε μερέντα στο καθένα στην μέση της ζύμης γύρω-γύρω. Και πιάνοντας τις άκρες και το άνοιγμα από την τρύπα και προσπαθούμε με προσοχή να τα κλείσουμε
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Τέλος βάζουμε 1 λίτρο σπορέλαιο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές και κατευθείαν σε απορροφητικό χαρτί και τέλος τα βουτάμε στην ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Tzeni Tsanaktsidou”