Συνταγές
Αφράτη και ζουμερή κερασόπιτα – Απλά υπέροχη!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι.
Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί μας ή το πυρέξ μας(26ν) και το αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά.
Τοποθετούμε τα κεράσια όλα στην σειρά (1σειρα).
Βάζουμε στο μπολ 4 αυγά και 100 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 100 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 240 γρ γάλα (1 κούπα), 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, 1 βανιλια,1 φακελάκι μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε. Έχουμε ένα ωραίο χυλό.
Ρίχνουμε το χυλό πάνω στα κεράσια! Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμενο φούρνο, στις αντιστάσεις (μεσαία σχάρα) για 45 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.