Συνταγές
Εύκολο επιδόρπιο με νουτέλα – ελαφρύ και γρήγορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά: για 4 ποτήρια
Κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα αραβοσιτου με γεύση καραμέλας η ότι γεύση θέλετε
650 ml γάλα light
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ νουτελα η όποια πραλινα φουντουκιου θέλετε
Για την συναρμολογηση:
4 Ποτήρια κολονάτα
4 φρυγανιές
3-4 ροδέλες γλυκό πορτοκάλι ( είναι ο τέλειος συνδυασμός για την νουτελα μαζί με τις φρέσκιες Φράουλες)
Σιρόπι από το πορτοκάλι γλυκό
Φράουλες
Τριμμένο φουντούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας με όλα τα υλικά.
Στα ποτήρια θρυμματιζουμε με τα χέρια μας από μια φρυγανιά.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ροδέλες γλυκό πορτοκαλιού και ρίχνουμε κομματάκια (λίγο μεγάλα) πάνω στις φρυγανιές. Προσθέτουμε από δυο φράουλες κομμένες στα δύο σε κάθε ποτήρι.
Ρίχνουμε από πάνω δύο κ.σ σιρόπι ώστε να βραχούν οι φρυγανιές. Προσθέτουμε στο κέντρο του ποτήριου μια κ.σ γεμάτη νουτελα.
Ρίχνουμε την κρέμα αφού την έχουμε ανακατέψει και γεμίζουμε τα ποτήρια μας.
Αφήνουμε 10′ λεπτά να κρυώσει και τοποθετούμε από μια φράουλα στο κέντρο, και τριμμένο φουντούκι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτα,μαλακά Woopie pies γεμιστά με Νουτέλα!!
Είναι φανταστικά και πανεύκολα!
Δε χρειαζόμαστε καν μίξερ!!!
Υλικά
150γρ. αλεύρι(1 κούπα+1 κ.σ)
1/2κγ. σόδα
1κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
120γρ. ζάχαρη(1/2 κούπα+1 κ.σ)
40γρ. κακάο(4 κ.σ)
1 πρέζα αλάτι
40γρ. σπορέλαιο(6 κ.σ)
200γρ. ξινόγαλα ή γιαούρτι ανακατεμένο με γάλα(1 κούπα)
1 αυγό
1/2κ.γ μπέικιν
Μερέντα για το γέμισμα
Εκτέλεση–
Σ’ένα μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά,σε άλλο μπολ ανακατεύω τα στερεά και τα ενώνω με μια σπάτουλα,ίσα να ανακατευτούν.Σε ταψιά με λαδόκολα βάζω κουταλιές (20 το σύνολο).Αν τα θέλω πιο μικρά βάζω 15 κουταλιές!
Να είναι αραιά μεταξύ τους γιατί απλώνουν και ψήνω στους 180 με αέρα και τα 2 ταψιά 8 λεπτά μόνο.Αλλιώς σε αντιστάσεις πάνω κάτω χωρίς αερα 1-1 ταψί στους 200 για 8 λεπτά!
Όταν κρυώσουν τα γεμίζω με Μερέντα!!!
Τα διατηρώ σε τάπερ κλειστά εκτός ψυγείου.