Γλυκα
Πολύ αφράτο και πεντανόστιμο γεμιστό Brioche με nutella – ότι πρέπει για πρωινό .
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Να με θυμηθείτε ότι το γεμιστό Brioche μπορείτε να το απολαύσουμε ζεστό ζεστό αφράτο και λαχταριστό
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε το γάλα χλιαρό 250ml, βάζουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη και Ανακατεύουμε με ένα σύρμα προσθέτουμε 8 γραμμάρια ξερή μαγιά και 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο έβαλα Lurpak, 1 Αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, λίγη υγρή βανίλια
στο τέλος προσθέτω 500 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με ελαφριές κινήσεις ζυμώνουμε καλά στο Χέρι
το σκεπάζουμε με μεμβράνη η μια πετσέτα και το Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Στην Συνέχεια Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη, και Ανοίγουμε την ζύμη στρογγυλή πάχος ενός εκατοστού ανοίγουμε με ένα ποτήρι τρύπα στην μέση και βάζουμε το πρώτο ζυμάρι σε φόρμα του κέικ που την έχουμε βουτυρωσει καλά
γεμιζουμε με την nutella και απο πάνω προσθέτουμε την άλλη ζύμη στην οποία έχουμε κάνει την ίδια διαδικασία με την πρώτη κλείνουμε καλά με τα χέρια μας προσπαθούμε να εγκλωβισουμε την γέμιση μέσα να μην μας βγει σκεπάζουμε το μπριος με μια καθαρή πετσέτα και το Αφήνουμε για άλλη μια ώρα
το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε το Αφήνουμε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ξεφορμαρουμε σε μια σακούλα κορνε έχουμε βάλει nutella και κάνουμε διάφορα σχέδια στο μπριος μας και τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Απλά Υπέροχο
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.