Συνταγές
Μια φανταστική συνταγή για τούρτα νουτέλα που η γεύση της δεν υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθεί.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
-Βράζουμε 1 λεπτό μονο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζω ενα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετουμε 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζουμε την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι, σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζουμε και τον 3 δίσκο παντεσπάνι, και βάζουμε το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρουμε το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε, πάνω και στα πλαινα της τουρτας.
Την βάζουμε πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Την κάλυψαμε με σαντιγύ και διακόσμηση κατά βούληση.
Η Συνταγή είναι από Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.