Συνταγές
Από τα πιο ωραία γλυκά – τσιζκέικ με μαρμελάδα κράνμπερυ, τζίντζερ και φλούδα μανταρινιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χρυσα Τσιλιμιγκακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κούπες cranberries
250 ml νερό
4 κούπες ζάχαρη
Ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
Τη φλουδα μισού μανταρινιού
Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ξεκινάμε το βράσιμο .
Ανακατεύουμε σταδιακά και αφαιρούμε τους αφρούς.
Όταν έχει δέσει η μαρμελάδα μας αφαιρούμε το κομμάτι του τζίντζερ και τη φλούδα μανταρινιού από την κατσαρόλα.
Σημείωση
Τα cranberries είναι ξινά φρούτα και σε πολλούς αρέσει να διατηρούν αυτή τη ξινή τους γεύση οπότε βάζουν 2 κούπες ζάχαρη.
Cheesecake με ανθοτυρο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
μπισκότα τύπου digestive: 200 γρ.
βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ανθότυρο ανάλατο: 250 γρ.
αυγά: 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο
αλάτι: λίγο
ζάχαρη: 80 γρ.
ζελατίνα: 3 φύλλα
γάλα φρέσκο: 60ml
κρέμα γάλακτος: 300ml
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβετε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Στρώνετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με κινητά τοιχώματα. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Αφού το μίγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα καλά και ανακατεύετε.
Αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε το ανθότυρο στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και ανακατεύετε μαζί με το μίγμα των αυγών.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύετε με το μίγμα τυριού. Αδειάζετε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Απο πανω βαζουμε μαρμελαδα της αρεσκείας μας .Εγω εβαλα μαρμελαδα κρανμπερυ.
Η Συνταγή είναι από Χρυσα Τσιλιμιγκακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.