Συνταγές
Απίθανο σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο σκέτη απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Θαυμάσιο γλυκό μοναδικά απολαυστικό για όσους έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην καρύδα!
Αφράτο και λαχταριστό που μπορείς να συμπληρώσεις και ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού!!
Υλικά :
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο,
8 αυγά χωρισμένα,
1 φλιτζάνι γάλα,
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό,
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη,
μια κουταλιά μπεικιν,
3 φλιτζάνια ινδοκαρυδο,
βανίλια
Για το σιρόπι :
3 φλιτζάνια ζάχαρη,
3 φλιτζάνια νερό,
χυμός μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους, την καρύδα, το σιμιγδάλι, το μπεικιν, την βανίλια
Τέλος ανακατεύουμε απαλά την μαρέγκα
Αδειάζουμε σε βουτυρομενο ταψί μετρίου μεγέθους.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά
Χαράζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο και το σιροπιαζουμε με κρύο σιρόπι
Πασπαλίζουμε με καρύδα
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.