Συνταγές
Υπέροχα μπισκότα και πανεύκολα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε 250 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη τα περνάμε από το μουλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, προσθέτουμε 225 γραμμάρια ζάχαρη Άχνη 1 κάψουλα βανίλια ξύσμα απο ένα λεμόνι και ανακατεύουμε προσθέτουμε 2 ασπράδια αυγού και ζυμώνουμε ελαφρώς στο χέρι βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά.
Στην Συνέχεια πλάθουμε όλο το μείγμα σε μπαλάκια και τα περνάμε πρώτα απο ζάχαρη κρυσταλλική και στην συνέχεια απο ζάχαρη άχνη
Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και με το πίσω μέρος μίας ξύλινης κουταλας τους κάνουμε ένα βαθουλωμα στο κέντρο του κάθε μπισκότου και τοποθετούμε απο ένα κερασάκι κονφι ζαχαρωμενο, η από ενα ολόκληρο αμύγδαλο Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία και αγαπημένα πτι φουρ σκέτος αφρός!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Kalliopi Giannoudaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
325 βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
150gr ζάχαρη άχνη
1 αυγό
μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ λίγο αλάτι
2 βανίλιες
80gr άνθος αραβοσίτου ( αυτή που φτιάχνουμε την ζέστη κρέμα το ρίχνουμε σαν σκόνη στο μίγμα )
350 γραμμάρια αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε στο μίξερ με την σειρά που τα γράφουμε
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15 με 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Για γέμιση βάζουμε σπιτική μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Τα στόλιζουμε με κουβερτούρα απλή, κουβερτούρα 65% κακάο και κουβερτούρα γάλακτος
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για πτι φουρ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Kalliopi Giannoudaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”