Συνταγές
Παραδοσιακό κυδώνι γλυκό του κουταλιού με μπόλικο αμύγδαλο και αρμπαρόριζα σαν της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση .
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετράμε με ποτηρια νερου ενα ποτηρι κυδωνι καθαρισμενο και λεπτοκομμενο ενα ποτηρι ζαχαρη
Συνολικα στα δυο κιλα καθαρο κυδωνι δυο κιλα ζαχαρη και ενα ποτηρι ακομα ζαχαρη , ετσι με εμαθε η μανουλα μου ,
πεντε ποτηρια νερο, μια φουντιτσα αρμπαρροριζα ,τα σπορακια απο μια καψα που ειναι στο εσωτερικο του κυδωνιου ειναι πλουσια σε πηκτίνη, να δεσει το γλυκο και προς το τελος ενα ποτηρι αμυγδαλα ασπρισμενα και κομμενα στην μεση καθετα
Και σταγονες απο μισο λεμονι
Αφηνουμε να κρυωσει και γεμιζω τα βαζα μου
Για κερασμα η με γιαουρτι οπως και να το αξιοποιησετε ειναι φανταστικό
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση .
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Αγαπημένο επιδόρπιο – Κυδώνια με κόκκινο γλυκό κρασί και χυμό πορτοκαλιού στο φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
3 μεγάλα κυδώνια
1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
1 ½ φλ. κόκκινο κρασί γλυκό (κουμανταρια η μαυροδαφνη)
2 ξυλάκια κανέλλας
λίγο νερό
γαρύφαλλα
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι και το ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C βαθμούς.
Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες και αφαιρούμε τα σπόρια.
Τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα στο και λίγο νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
Ψήνουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν, 40 λεπτά περίπου, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ανοιχτά μέχρι να κάνουν κρουστά. Αν έχει σωθεί το νερό προσθέστε λίγο γλυκό κρασί ακόμα.
Αφήνουμε τα κυδώνια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το ζουμί τους συνοδεύοντας τα με σαντιγύ η στραγγιστό γιαούρτι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”