Συνταγές
Αγαπημένη συνταγή για τυρόπιτα με ανάμεικτα τυριά και πεντανόστιμο φύλλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κούπες γεμάτες αλέυρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι, μισό κ.γ μπέικιν
1 κ.γ αλάτι.
νερό όσα χρειάζεται να γίνει ένα ζύμη εύπλαστο να μην κολλάει στα χέρια.
Για την γέμιση
4 αυγά, φέτα, ανθότυρο, τυριά κίτρινα ότι έχουμε, 2κσ γιαούρτι, 2κσ σιμιγδάλι ψιλό, λίγο δυόσμο ξερό.
*με το μάτι, γύρω στα 300γρ φέτα, 200 το ανθότυρο και 100γρ ρεγατο..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη
το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα με αλεύρι και νισεστέ μαζί ανακατεμένα (είναι εύκολο φύλλο και για αυτούς που δεν μπορούν) στρογγυλά
αλείφουμε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο μαζί
Φτιάχνουμε τον φύλλο σαν σαλιγκάρι . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 λεπτά. Μετά ανοίγουμε το φύλλο μεγάλο και το τοποθετούμε στο ταψί βουτυρομενο
βάζουμε λίγο φρυγανιά τριμμένη πάνω στο φύλλο, την γεμίση και βάζουμε και το άλλο φύλλα από πάνω.
Γυρνάμε της γωνίες ,αλείφουμε με λάδι Με ένα μαχαίρι κόβουμε όχι μέχρι τέλος(εγώ έκανα αυτό το σχέδιο που βλέπετε στην φωτογραφία γιατί μου το έχετε ζητήσει πως το κόβω) , από πάνω ρίχνουμε λίγο νεράκι .
Το ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 200° βαθμούς τα πρώτα 10 λεπτά στην κάτω σχάρα, μετά κατεβάσουμε στους 180° στην μεσαία σχάρα μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.