Συνταγές
Κέικ μπακλαβά – δεν έμεινε ούτε κομμάτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγα
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα ηλιελαιο
1 κουπα γαλα φρεσκο
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο
1 κουπα αλευρι που φουσκωνει
1 μπεικιν
2 κουπες καρυδια τριμμενα
Σιροπι
500 γρ. νερο
2 κουπες ζαχαρη
2 βανιλιες
Γλασσο
125 γρ.κουβερτουρα μαυρη
5 κ.σ.ηλιελαιο
5 κ.σ.νερο
Εκτέλεση
Χτυπησα με το μιξερ χειρος τα αυγα με την ζαχαρη,προσθεσα τα υπολοιπα υλικα με την σειρα που τα γραφουμε .Εριξα το μιγμα σε 32αρι λαδωμενο ταψι και εψησα στους 180 αντιστασεις 55 λεπτα(αναλογα τον φουρνο)
Εβρασα για 5 λεπτα το σιροπι και το αφησα να κρυωσει.
Ζεστανα ανακατευοντας τη σοκολατα με το λαδι και το νερο.Σιροπιασα ζεστο γλυκο,κρυο σιροπι.
Οταν κρυωσε το γλυκο,απλωσα απο πανω το γλασσο,το αφησα να κρυωσει και μετα το εκοψα.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Ένα λαχταριστό κέικ αμυγδάλου
Η Συνταγή είναι από κ Σοφια Ντοκου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΑΡΙΝΑΠ 5 ΑΥΓΑ
200 γρμΒΙΤΑΜ
200 γρμ ΓΑΛΑ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
400 γρμ ΖΑΧΑΡΗ
150 γρμ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ
1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 γρμ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ
ΛΙΓΗ ΤΡΟΥΦΑ
ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΒΙΤΑΜ ΖΑΧΑΡΗ ΑΥΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 1 ΩΡΑ
ΠΑΝΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΑΡΑ
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΞΕΚΟΛΑΕΙ
ΤΟ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΩΣΕΙ ΒΙΤΑΜ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ
ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΖΕΣΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΚΕΙΚ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΡΟΥΦΑ ΤΑ ΑΜΥΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΩΣΕΙ
Η Συνταγή είναι από κ Σοφια Ντοκου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”