Συνταγές
Ένα κέικ αφρός με ινδοκάρυδο σιροπιασμένο με σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια πολύ εύκολη συνταγή από γενιές νοικοκυρών για πεντανόστιμο και αφράτο κέικ με ινδική καρύδα.
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
η μέτρηση των υλικών γίνεται με φλιτζανάκι του καφέ (100 ml)
Υλικά σύμφωνα με τη σειρά που θα τα χτυπήσουμε στο μπολ
4 αυγά
7 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
4 φλυτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
2 βανίλιες
2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
4 φλιτζανάκια του καφέ γάλα
1 φακελάκι μπέκιν
8 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Το ψήνουμε στο ταψί του φούρνου (ταψί 30×40), βάζουμε λαδόκολλα από κάτω, ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις, μετά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε μερίδες.
Σιρόπι
(φλυτζάνι τσαγιού – 200 ml)
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
Τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού φυσικά σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 300 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια.
Ετοιμάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο 150 γραμμάρια ινδοκάρυδο.
Βουτάμε μέσα στη σοκολάτα τα κομμένα κομμάτια του κέικ και τα ρίχνουμε στο ινδοκάρυδο και τέλος τα τυλίγουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.