Συνταγές
Ένα ιδιαίτερο κέικ με φρέσκα δαμάσκηνα και μήλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
5-6 φρέσκα δαμάσκηνα σε φετουλες κομμένα
1 μεγάλο μήλο σε φετουλες
4 αυγά
240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας, η κανονική, η καρύδας
250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής η για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
1 κ.γ κοφτό μαγειρική σόδα
125 ml ελαιόλαδο η ηλιέλαιο
125 ml γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150’C βαθμούς αέρα.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και το γάλα.
Τα χτυπάμε είτε με το μίξερ είτε στο χέρι με τον αυγοδαρτη. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το γάλα.
Το μείγμα πρέπει να γίνει όπως του κέικ. Βουτυρωνουμε μια φόρμα με αποσπωμενα πλαϊνά και ρίχνουμε το μείγμα.
Πάνω στο μείγμα στρώνουμε τα φρούτα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Κάνουμε δοκιμή με ένα ξυλάκι η μαχαίρι.
Αφού κρυώσει ρίχνουμε το γλασο.
Για το γλασο:
Μισή κούπα άχνη ζάχαρη την ανακατεύουμενε με πολύ λίγο γάλα, προσθέτουμε γάλα αναλόγως, μέχρι να γίνει ένα μείγμα παχύρρευστο. Προσθέτουμε και μισό κ.γ κανέλα η ξύσμα λεμονιού.
Μυστικά: αν θέλετε να κάνετε γλασο για διαβητικούς τότε θα κάνετε το εξής:
5 κ.σ. γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο (αν είναι σε κόκκους το περνάτε από το μούλτι να γίνει σκόνη).
3 κ.σ. βραστό νερό
1 κ.σ. υγρή στέβια
1 κ.σ. κοφτό κανέλα σκόνη
1 βανίλια
Σε ενα μπολ βάζουμε τη σκόνη γάλα , κανέλα , βανίλια , στέβια ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις 3 κ.σ. βραστό νερό και
ανακατεύουμε καλά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”