Συνταγές
Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο με κοχύλες…γεμιστές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Βράζουμε τα ζυμαρικα 8λεπτα σε αλατισμένο νερό,τα στραγγιζουμε καλά,ρίχνουμε λιγες σταγονες ελαιολαδο και τα άφηνουμε στην άκρη.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
Τσιγαριζουμε 2 μετρια κρεμμυδια σε ελαιολαδο μέχρι να μαραθουν και να πάρουν λίγο χρωμα και ρίχνουμε τον κιμά.
Τον σωταουμε μέχρι να ασπρισει και τον σβήνουμε με 3 κ.σ. μπαλσαμικο ξύδι.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. παστα ντοματας και την τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας να ξεπικρισει.
Ρίχνουμε φρεσκοκομμενα ντοματακια με βασιλικό κ θυμάρι και 1 μεγαλη κούπα με σπιτικό ζωμο κοτόπουλο που εχουμε κρατημένο από αλλη φορα.
Αφηνουμε να πάρει μια βράση και μετα χαμηλωνουμε τη φωτια,βάζουμε το καπακι και αφηνουμε για 25′.
Μολις γίνει,τον αφηνουμε να κρυωσει και ρίχνουμε ενα ολόκληρο αυγο και ανακατευουμε.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Τσιγαριζουμε 2 μεγαλα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και κάνουμε το ίδιο με τις σάλτσες όπως και με τον κιμα(σάλτσα βασιλικού και παστα ντοματας).
Συμπλήρωνουμε με 1 μεγάλο φλυτζάνι ζωμό και αφηνουμε να βράσει μεχρι να δέσει.
Για το στήσιμο
Σε πυρεξ ρίχνουμε 2 μεγαλες κουταλες σάλτσα ντοματας και λίγο κρεμα γάλακτος,στοιχιζουμε τις κοχυλες γεμιστές με τον κιμά,τη μια διπλα στην άλλη και συμπλήρωνουμε με την υπολοιπη σάλτσα και κρεμα γάλακτος.
Ρίχνουμε τριμμένο γκουντα και αφηνουμε να ψηθει σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰στον πάτο της κουζίνας μέχρι να πιει τα πολλά υγρά και μετά ανεβαζουμε στη μεσαία σχάρα και κλείνουμε τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.