Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
250 γρ. μαργαρίνη
200 ζάχαρη άχνη
60 γρ. κονιάκ
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
2 αβγά
100γρ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο
τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα
Εκτέλεση
. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, με προσοχή να μην πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα φιστίκια [μπορείτε να κρατήσετε λίγο για πασπάλισμα] και ανακατεύουμε απαλά.
Σε μακρόστενη φόρμα, στρωμένη με μεμβράνη για να το ξεφορμάρουμε εύκολα, βάζουμε μια στρώση με μπισκότα φροντίζοντας να καλύψουμε τυχόν κενά με επιπλέον κομματάκια με μπισκότα, προσθέτουμε από πάνω μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας, μετά πάλι στρώση μπισκότων στρώση σοκολάτας κ.ο.κ..
Στο τέλος κρατείστε ποσότητα σοκολάτας και περιχύστε όλο το γλυκό [και στα τοιχώματα όσο είναι δυνατόν]. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης ή με τρούρα σοκολάτας.
Το βάζετε στο ψυγείο και όταν παγώσει ξεφορμάρετε, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Αν δεν σας αρέσει η κουβερτούρα βάλτε σοκολάτα γάλακτος.