Γλυκα
Έιναι η συνταγή για λουκουμάδες, που όταν την δοκιμάσεις μετά δεν θα την αλλάζεις με καμία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ότι και να πούμε είναι λίγο γι αυτή την συνταγή. Ούτε στο καλύτερο μαγαζί δεν έχουμε φάει τέτοιους λουκουμάδες.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
200 γρ.γάλα χλιαρό
200 γρ.νερό χλιαρό
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
350 αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
1 φάκελο ξηρή μαγιά ή 30 νωπή
4 κουταλιές ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
για την επικάλυψη
μέλι
κανέλα
σοκολάτα
καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ με καπάκι, ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρι, το αλεύρι, τη μαγιά, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας τη ζύμη να φουσκώσει, σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε καλαμποκέλαιο, και αφήνουμε να κάψει.
Βουτάμε ένα κουτάλι σε νερό, παίρνουμε ποσότητα ζύμης με την χούφτα μας, και με το κουτάλι παίρνουμε την ζύμη που μένει και την βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τους λουκουμάδες.
Μετά το βράσιμο, τους βάζουμε σε ένα πιάτο και στολίζουμε ανάλογα με την επιθυμία μας, με μέλι, κανέλα, σοκολάτα ή καρύδια.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “λουκουμάδες”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού