Συνταγές
Τέτοια θέλουμε.. μους αβοκάντο με κακάο για νηστεύοντες και χορτοφάγους
Η Συνταγή είναι από “Στέλιος Δουχάνης chef”.
Υλικά
200gr αβοκάντο
40 γραμμάρια σκόνη κακάο
120grροφημα καρύδας σε κονσέρβα
70gr μέλι ή 80 gr σιρόπι σφενδάμου ή 80 gr σιρόπι αγαύης η 3 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζεις το αβοκάντο κόβεις μικρά καρέ και τα προσθέτεις ένα multi στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα καρύδας, ξύσμα πορτοκαλιού, τι γλυκαντική μας ουσία,
ομογενοποιούμε,για τέσσερα με πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα σε χαμηλά ποτήρια σε ίσα μέρη,το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και γαρνίρουμε με αγαπημένο φρούτο πορτοκαλί φράουλες, ροδάκινα,βερίκοκα
προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ακόμα και τριμα από μπισκότο ή το αγαπημένο σου παστέλι, και γευόμαστε ένα θρεπτικό υγιεινό δροσιστικό γλυκάκι αυτές τις μέρες που είναι πιο ζεστές του καλοκαιριού
**
το αβοκάντο σε αυτήν την συνταγή…..είναι το βασικό υλικό….δεν νομίζω πως υπάρχει υλικό που να έχει αυτήν την υφή…….στην περίπτωση που δεν νηστευετε σίγουρα ταιριάζει το στραγγιστο γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι από “Στέλιος Δουχάνης chef”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 πακέτο (500γρ.) ταλιατέλες ή σπαγέτι,
1 κύβο ζωμού λαχανικών,
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι.
Για τη σάλτσα αβοκάντο
1-2 σκελίδες σκόρδο,
1 ματσάκι βασιλικό (ή 2 σακουλάκια των 40 γρ.)
2 σχετικά μεγάλα αβοκάντο,
1 φλ. (35γρ – 40γρ.) φύλλα βασιλικού (και επιπλέον για το γαρνίρισμα),
¼ φλ. ελαιόλαδο,
1 φλ. κεφαλοτύρι (ή παρμεζάνα) τριμμένο (και επιπλέον για το σερβίρισμα),
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο ζεστό νερό βάζετε το ζωμό και τις ταλιατέλες. Βράζετε για 8 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνετε.
Κατά διαστήματα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν οι ταλιατέλες μεταξύ τους. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Βάζετε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια, φτιάχνετε τη σάλτσα αβοκάντο: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθετε. Αν το μίγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτετε λίγο από το ζωμό που κρατήσατε.
Ρίχνετε τη σάλτσα αβοκάντο στις ταλιατέλες και ανακατεύετε. Σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
xrysessyntages.com