Συνταγές
Μια θρεπτική και πεντανόστιμη σαλάτα με φακές, αβοκάντο και ντοματίνια
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
140 γρ. φακές μπελουγκα (3/4 φλυτζ.)
100 γρ. φρέσκα τρυφερά φύλλα σπανάκι (1 σαλάτα μικρή από sm)
260 γρ. αβοκάντο (1 αβοκάντο μεγάλο)
240 γρ. τοματινια lobello (1 φλυτζ.)
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 πρεζα ρίγανη ξερή η φρέσκια
1 πρεζα θυμάρι ξερό η φρέσκο
1 κουτ. σ. ξύδι βαλσαμικο
3 γρ. φρέσκα φύλλα δυόσμου προαιρετικά (4-5 φύλλα )
Ελαιόλαδο κατά βούληση
Κρέμα βαλσαμικου κατά βούληση
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές αμουλιαστες, για 15’ μαζί με το φύλλο δάφνης. Τις στραγγίζω, τις κρυώνω μέσα σε σουρωτήρι, βυθίζοντας το σε κρύο νερό, αφαιρώ το φύλλο δάφνης, και το πετώ, τις βάζω στραγγισμένες, στην άκρη. Ψιλοκόβω το σκόρδο, το ανακατεύω, μαζί με στο ξύδι βαλσαμικου, το βάζω στην άκρη.
Πάω στις φακές, τις αδειάζω σε μπολ, προσθέτω τα βότανα, το ξύδι βαλσαμικου με το σκόρδο, αλατίζω,( προαιρετικά) ραντίζω με ελαιόλαδο, ανακατεύω, στρώνω τα φύλλα σπανάκι, σε πιατέλα, από πάνω απλώνω τις φακές
Ανακατεύω να «βραχούν» τα φύλλα, κατόπιν, καθαρίζω, αφαιρώ το κουκούτσι από το αβοκάντο, το κόβω μπουκιές, η λωρίδες, το βάζω πάνω από τις φακές, και τελευταία τα τοματινια, κομμένα, η ολόκληρα. Ραντίζω με ελαιόλαδο την επιφανεια, και διακοσμώ με την κρέμα βαλσάμικου.
Η σαλάτα είναι έτοιμη!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!