Συνταγές
Η αδυναμία μας! ο κλασικός και μαμαδίστικος σπιτικός σιμιγδαλενιος χαλβάς
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μέτρο κούπα ποτήρι φλιτζάνι είναι το ίδιο για τα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να ζεσταθεί, ρίχνουμε 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό, μισό ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα προαιρετικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα να χρυσώσει, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι, 3 ποτήρια ζάχαρη καστανή εγώ έβαλα 1,5, 4 ποτήρια νερό, 2 ξυλάκια κανέλας, την φλούδα από 1 πορτοκάλι και λίγο ξύσμα.
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις το αποσύρω, το ρίχνουμε προσεκτικά στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μόλις αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ο χαλβάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε για 5 λεπτά, το βάζουμε σε φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει, είναι έτοιμος για σερβίρισμα!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένος Χαλβάς Φαρσάλων – Υπέροχος και λαχταριστός
Η συνταγή είναι από κ. Αποστολια Πινακα – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες νισεστέ
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και 3/4 της κούπας λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λάδι, τον νισεστέ, το νερό και 3 κούπες ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη την μια κούπα που μένει.
Ανακατεύουμε μόλις γίνει καραμέλα, ρίχνουμε το υλικό που έχουμε ετοιμάσει.
Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα, το γυρνάμε σε ταψί, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ για λίγο να πιάσει κρούστα.
Η συνταγή είναι από κ. Αποστολια Πινακα – “Μπαχάρι και κανέλα.”.