Συνταγές
Αγαπημένος χαλβαδάκος σιμιγδαλένιος με άρωμα κανέλας και πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
4 κούπες νερό (εγώ αντικαθιστώ την μία με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού)
2 και 1/3 της κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Φλούδα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για ένα 5′.
Ταυτόχρονα σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνω 1 κούπα ( όχι εντελώς γεμάτη, να έχει ένα δάχτυλο κενό) σπορελαιο και 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό. Καβουρδιζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε
Έπειτα προσθέτουμε κανέλα σκόνη (1 κ.σ), αμύγδαλο φιλέ και ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( κ εννοείτε ό,τι άλλο σας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς).
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε για λίγο από την φωτιά προσθέτοντας σταδιακά κ προσεκτικά το σιρόπι!! Προσοχή πιτσιλάει .
Αφού το προσθέσουμε όλο (σιρόπι) ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να σκάσουν φουσκιτσες κ να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικό χαλβά! Θα πάθετε πλάκα! Σε υφή και γεύση είναι ακριβώς όπως ο έτοιμος
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Antoniou – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ ταχινι,
120 γρ ζαχαρη,
1 κσ γλυκοζη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειαζουμε το ταχινι σε ενα μπωλ. Ζεσταίνουμε το ταχίνι. Η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να καραμελωσει τη ζάχαρη.
Βαζουμε τη ζαχαρη και τη γλυκοζη σε ενα τηγανακι με 1κσ νερο και ανακατευουμε συνεχεια ωσπου να παρει το χρωμα της καραμελας. Μολις παιρνει χρωμα το κατεβαζουμε αμεσως απο τη φωτια.
Μολις ειναι ετοιμο ετσι καυτο το ριχνουμε στο ταχινι κ ανακατευουμε μεχρι να σκληρηνει κ να μην ανακατευεται αλλο.
Το βαζουμε σε ενα μπωλ κ στο ψυγειο για 24 ωρες.
Καλη επιτυχια! Δεν θα ξανα αγορασετε χαλβα!
(Βγαζει 390 γραμ. Χαλβα)
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Antoniou – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.