Συνταγές
Πολύ ωραία γιαουρτόπιτα σκέτη κόλαση ‼️
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 αυγά 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 Βιτάμ ξύσμα λεμονιού 2 κεσεδακια γιαούρτι ότι νάνε 2 βανίλιες 2 κουταλάκια μπεκιν μια φαρινα κοκκινη και μια κουταλιά ακόμα.
Εκτελεση
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο ρίχνουμε τα αυγά κατόπιν τα γιαούρτια το ξύσμα το μπέικιν της βανίλιες και το αλεύρι
Χτυπάμε καλά βουτυρώνουμε την λαμαρίνα λίγο αλεύρι το τηναζουμε και ρίχνουμε το γλυκό μέσα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1ωρα δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν την μισή ώρα.
Σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό μια κουταλιά λεμόνι βράσιμο 10 λεπτά κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό και αφού κρυωση το στολιζουμε όπως θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αγιορείτικη συνταγή: Πέννες με σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά:
500 γραμμάρια πέννες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κουταλάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και πάλι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.