Συνταγές
Κουλούρια Θεσσαλονίκης, άπαιχτα – Είναι πράγματι πανεύκολη συνταγή….
Η Συνταγή είναι από Rena Despotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ αλεύρι σκληρό
350 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
7 1/2 γρ αλάτι
35 γρ ζάχαρη
285 γρ νερό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
16 γρ ξηρή μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά νι γίνει μια μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπωλ, βάζουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί, εγώ το έβαλα στους 40 βαθμούς στο φούρνο και ήταν έτοιμο σε 1/2 ώρα.
Βγαίνουν 10 κομμάτια και 1 ακόμη των 50 γρ.
Σε άλλο μπωλ βάζουμε 500 γρ νερό με 2 κουταλιές ζάχαρη.
Ζυγίζουμε μπαλάκια ζύμης στα 80 γρ και τα κάνουμε κουλούρια. Βουτάμε τα κουλούρια στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 15′-20′ να πάρουν ένα ώραιο χρώμα…..
Η Συνταγή είναι από Rena Despotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα μπισκότα σκέτος αφρός με πραλίνα και μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
110 γρ βουτηρο lourpak
130 γρ αλευρι γ.ο.χ.κοσκινισμενο
130 γρ ζαχαρη αχνη
4 ασπραδια ελαφρως χτυπημενα.
Ολα τα υλικα σε θερμοκρασια δωματιου.
Εκτελεση:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε ελαφρια μαρεγκα.
Με την μαριζ χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη εγω εδω προσθεσα την βανηλια και το ξυσμα λεμονιου να γινουν κρεμα προσθετουμε το αλευρι και τελος τα ασπραδια .
Το μειγμα ειναι απαλο το βαζω σε κορνε με ισια μυτη και σχιματιζω κυκλους στο ταψι με την λαδοκολλα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 10 -12 λεπτα.
Εαν θελετε τα αφηνετε σκετα η τα ενωνετε με πραλινα -μαρμελαδα.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.