Πιτες
Εύκολη τυρόπιτα καλύτερη από του εμπορίου – Πολύ λαχταριστή
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακέτο φύλλο( βηρυτού)
-500 γρ. τυρί φέτα, αν θέλετε το μπερδεύετε και με κάτι άλλο, βάζω και 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
-3 κτσ. βούτυρο( λιωμένο από αιγοπρόβατα Ηπείρου)
-1 κούπα γάλα φρέσκο
-2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Αλείφετε τον πάτο ταψιού και τοποθετείτε κάτω τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρωμένα.
Ρίχνετε εναλλάξ τυρί και φύλλο, βουτυρώνετε κάθε φορά το φύλλο, συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και βάζετε πάνω πάνω δύο τρία φύλλα.
Χτυπάτε τα δύο αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα. Περιχύνετε την τυρόπιτα με αυτό, χαράζετε ελαφρά και αφήνεται να πιει τα υγρά της για 10 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει η πίτα..!!!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φανταστική Τυρόπιτα με χλωρό τυρί
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε ενάμιση κιλό χλωρό τυρί, 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μπόλικο άνηθο, και τρία αυγά σε μία λεκάνη, τρίβουμε με τα χέρια το τυρί.
Ρίχνουμε τα αβγά, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια χλωρά, τα ανακατεύουμε τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο καλά ταψί.
Τις στρώνουμε με τα χέρια καλά από πάνω ρίχνουμε 6 κομματάκια βούτυρο καλό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Καλή σας επιτυχία
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.