Συνταγές
Cheesecake bueno απλά φανταστικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Υλικά για τη βάση
300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση
560 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδελφεια σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα Kinder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6-7 πακέτα (των 2 τεμαχίων) 13 kinder bueno ψιλοκομμένα
Υλικά για τη διακόσμηση
σαντιγί
3 κομμάτια kinder bueno ψιλοκομμένα
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για τη βάση του cheesecake
Λιώνετε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, στρώνετε το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ. και πιέστε το προς τα κάτω ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια του- Αφήστε το στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα
Για την γέμιση του cheesecake
Λιώνετε την σοκολάτα Kinder στα μικροκύματα ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα – Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να σφίξει και η υφή του να μοιάζει με αυτήν της mousse ανεβάζοντας σταδιακά την ταχύτητα του μίξερ.
Ψιλοκόβετε τα kinder bueno και τα ενσωματώνετε στο μείγμα της γέμισης. Τέλος, περιχύνετε την βάση μπισκότου και ισιώνετε την επιφάνεια με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή μιας μαρίζ και το αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή κατά προτίμηση για όλη τη νύχτα.
Για τη διακόσμηση του cheesecake
Ξεφορμάρετε το cheesecake kinder bueno και το πασπαλίζετε με λιωμένη σοκολάτα, λίγη σαντιγί και ένα κομμάτι kinder bueno σε κάθε κομμάτι που θα κόψετε.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.