Συνταγές
Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φρέσκες φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για ένα τσέρκι 26 εκ.
Υλικά
Για την κρέμα
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ Φιλαδέλφεια
150 γρ λευκή σοκολάτα
10.γρ φύλλα ζελατίνας (5 φύλλα των 2 γρ)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ καυτό νερό
1 κεσεδάκι φράουλες
Για την βάση
500 γραμμάρια μπισκότα oreo
150 γρ. βούτυρο λυόμενο
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (ολόκληρα δεν διαχωρίζω την κρέμα τους)να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πλένουμε και στεγνωνουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κυβάκια.( Κρατάμε λίγες για διακόσμηση).
Απλώνουμε στη βάση από ένα τσέρκι αποσπώμενο 26 εκ. το μπισκότο.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να χτυπηθεί και να αφρατέψει( να γίνει λεία κρέμα) σε δυνατή ταχύτητα .
Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος(βροχηδον) και αφού πήξει η κρέμα μου προσθέτω και το ζαχαρούχο επίσης σιγά σιγά(βροχηδον) να προλαβαίνει να ενσωματώνεται στο μίγμα.
Ωστόσο έχουμε λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων τη λευκή σοκολάτα και έχουμε βαλει τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μουσκέψουν.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε καλά τη ζελατίνη μου μέσα στις τέσσερις κουταλιές της σούπας καυτό νερό να διαλυθεί.
Τις προσθέτουμε και αυτές μέσα στο μίγμα.( Λιώνετε τη σοκολάτα και διαλυστε τη ζελατίνη καλύτερα πριν ξεκινήσετε την κρέμα , να τα έχετε έτοιμα προς χρήση).
Απλώνουμε τη μισή κρέμα στη βάση.
Προσθέτουμε και κάνουμε μια στρώση με τις φράουλες πανω στην κρεμα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα που κράτησα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά ιδανικά όλο το βραδυ και διάκοσμουμε με σαντυγι φρέσκες φραουλίτσες και μπισκότα.
Αφαιρουμε το τσέρκι διακοσμουμε και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.