Συνταγές
Μαλακά και συγχρόνως τραγανά, πεντανόστιμα cookies – Μπουκιά και συχώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
75γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 μεγάλο αυγό
1 κγ βανίλια εκχύλισμα
300γρ αλεύρι γοχ
1 + 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ σόδα μαγειρική
1/2 κγ αλάτι
150γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
150γρ σταγόνες σοκολάτας μαύρης
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη καστανή και λευκή ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε να αναμιχθεί και προσθέτετε τη βανίλια.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, τη σοδα και το αλάτι και χτυπάτε μεχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Προσθετετε τις σταγόνες γαλακτος και μαυρης σοκολάτας και χτυπάτε μεχρι να αναμιχθούν σωστα στη ζύμη.
Πλάθετε 8 μπαλίτσες 120γρ η μία ή 80γρ η μια για περίπου 12 μπισκότα.
Τα βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για 1 ωρα.
Μετά τα αραδιαζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμενο καλά φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 12 – 14 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφηνετε στο ταψι εκτός φουρνου για 30 λεπτά.
Εγώ τα έψησα ανα 4 σε ταψάκι. Τα πίεσα ελάχιστα από πάνω όταν τα έβαλα στο ταψι γιατί απλώνουν αρκετάαπό μόνα τους.
Αν θελετε καταψυχετε τα μισά και τα ψήνετε αλλη φορά όπως είναι παγωμένα και ίσως 2-3 λεπτά παραπάνω.
Μπορείτε να βάλετε μονο γάλακτος σταγόνες σοκολάτες ή μόνο μαύρης σοκολάτας.
Μένουν φρέσκα για περίπου 4 με 5 μερες. Στο δικό μας σπιτι δεν μένουν βέβαια.
Αν δεν έχετε μαλακή καστανή ζάχαρη χρησιμοποιήστε ολη την ποσότητα σε λευκή ή το αντίθετο όχι όμως άλλο είδος ζαχαρης.
Αν θέλετε για μπισκοτα 60γρ το καθένα θα ψησετε περίπου 9 με 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.