Συνταγές
Τραγανά και αφράτα Γιαννιωτικα πασχαλινά κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 αυγά
550γρ ζάχαρη
280γρ φυτινη
150γρ χυμό πορτοκάλι
1 φακελακι αμμωνία
Ξύσμα από πορτοκαλί
1000-1200 γρ αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και φυτινη μέχρι να αστρατεφουν. Μέσα στο χυμό ρίχνουμε αμμωνία και ανακατευουμε καλά. Και προσθέτουμε στα αυγά. Στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3ωρες.
Μετά από τρεις ώρες λίγο θα σφίξει η ζύμη και θα είναι εύκολο να τα πλάθετε. Με λαδωμένο χέρια φτιάχνουμε κουλουράκια τον 35γρ ανοίγοντας αρκετά μεγάλη τρύπα γιατί απλώνουν αρκετα⁹
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινιζουν.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Τέλεια μπισκότα που γίνονται νοστιμότατα – ακαταμάχητα Cookies
Η Συνταγή είναι από ΡΕΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγα
1 βιταμ
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλιες
1 φαριν απ
1 φακελο σταγονες κουβερτουρας
1 κουταλακι γλυκου μπεικιν(προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτηρο με μιξερ στη συνεχεια ριχνουμε αυγα,ζαχαρη,βανιλιες χτυπαμε καλα και μετα ριχνουμε το φαριν απ και το μπεικιν και ανακατεβουμε με κουταλι και τελος ριχνουμε τις σταγονες σοκολατας.
Η ζυμη θα ειναι πολυ μαλακια μην την φοβηθειτε! στρωνω σε ταψι αντικολλητικο χαρτι και αδειαζω το μειγμαα με ενα κουταλακι του γλυκου σπρωχνοντας με το δαχτυλο για να βοηθησω την ζυμη να πεσει στο ταψι
το σχημα δεν ειναι ωραιο οταν τοποθετω στο ταψι κουταλια κουταλια αλλα οταν ψηνονται απλωνουν και γινονται σχεδον στρογγυλα
Ψηνουμε σε αντιστασεις πανω κατω στους 180 βαθμους μονο λιγα λεπτα περιπου 10΄ και οχι παραπανω γιατι τα θελουμε μαλακα,ισα ισα να παρουν λιγο χρωμα!βγαινουν μαλακα και αφρατα
βγαινουν 45-50 κομματια
Η Συνταγή είναι από ΡΕΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.