Συνταγές
Φτιάξτε τα πιο Soft cookies με ταχίνι και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από Glykasfood
Υλικά Συνταγής
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2/3 κούπας μέλι ,1/3 κούπας ταχίνι, 1/2 κούπας λάδι καρύδας, 6 κτσ. νερό, 2 βανίλιες, 1 κτγ. αλάτι, 1½ μπέκιν, 1/2 κτγ. σόδα, 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ τοποθετούμε τα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Με την κουταλα παγωτού βγαίνουν 12 μεγάλα μπισκότα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Συνταγή/Φώτο Glykasfood
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.
Θα τα κάνεις σίγουρα τακτικά – αφράτα μπισκότα cookies με γέμιση μερέντα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. Βιτάμ ή αγελαδινό βούτυρο
-200 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 αυγά
-3 βανιλίνες
-1 πρέσα αλάτι
-1 κτγ. μπέικιν
-200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή 200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
-Μερεντα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο που ήταν σε θερμοκρασία δωματίου γύρω στα 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, βανιλίνες και αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και το ρίχνουμε στο μίγμα. Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί το μίγμα. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπαλάκι πινκ πονκ και τα πατάμε στο χέρι να ανοίξουν. Βάζουμε μέσα 1/2 κτγ. μερέντα ή πραλίνα και το κλείνουμε προσεκτικά σε μπαλάκι.
Τα βάζουμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρά πάνω με το δάχτυλο. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”