Συνταγές
Μηλοπιτάκια πολύ τραγανά, το τέλειο κέρασμα για το καφέ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη
1 ποτήρι του νερού σπορελαιο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασι
1 μπεκιν παουντερ
Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη που ξεκολλάει και από τα τοιχώματα και από τα χέρια…
Για την γεμιση:
5-6 μήλα τριμμένα στον χοντρό τριφτη
1 ποτήρι ζάχαρη
3κσ. φρυγανιές
Κανέλλα
300γρ τριμμένα καρυδια
Εκτελεση:
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και κανέλλα όσο εμείς θελουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ρουφήξει όλα τα ζουμιά. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα στη γέμιση τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση φτιάχνουμε το φύλλο βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και ανακατεύουμε (αλεύρι παίρνει περίπου 700γρ) χωρίζουμε σε πέντε μπαλίτσες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για να ανοίξουμε το φύλλο αλευρωνουμε την επιφάνεια παίρνουμε μια μπαλίτσα και ριχνουμε και από πάνω αλεύρι ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα σε διάμετρο μιας πίτσας περίπου κόβουμε σε 8 τρίγωνα ( πρώτα σε σχήμα σταυρού και μετά το κάθε μεγάλο τρίγωνο σε δύο μικρότερα)
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε τρίγωνο στο πλατύ μέρος κλείνουμε από δεξιά και αριστερά για να μην φύγει η γέμιση και ρολαρουμε προς το λεπτό μέρος. Έχουν σχήμα κρουασάν. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα…
ΠΡΟΣΟΧΗ όταν τα βγάλουμε από την κουζίνα τα βγάζουμε αμέσως από το ταψί και τα βάζουμε σε μια επιφανεια για να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανελλα. Η μία δόση βγάζει 40 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.