Συνταγές
Μοσχοβόλησε γαρύφαλλο και κανέλα! Μηλοπιτάκια για τη Νηστεία για τους καλεσμένους μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι από τις πιο εύκολες συνταγές για μηλοπιτάκια που έκανα πρόσφατα και θα την κάνω σίγουρα και άλλες φορές καθώς βγαίνουν πολύ νόστιμα και είναι ιδιαιτέρως εθιστικά! Σε προτρέπω να τα δοκιμάσεις και εσύ!
Εκτέλεση/Φωτογραφία – συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou– ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 κτγ. σόδα
700 γρ. αλεύρι
1 βανίλια,1 μπέικιν πάουντερ
Κανέλα, γαρύφαλλο
4 μήλα σε κυβάκια
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά
Εκτέλεση:
Αρχικά χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη πολύ καλά σε ένα μπολ! Κατόπιν, ρίχνουμε τον χυμό διαλύοντας μέσα την σόδα!
Προσθέτουμε εν συνεχεία το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και τα μήλα αφού τα έχουμε ανακατέψει με κανέλα και γαρύφαλλο προηγουμένως!
Γεμίζουμε φορμάκια έως την μέση τους και τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς Κελσίου, (προθέρμανση και αντιστάσεις), στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!
Έβαλα: Ελαιόλαδο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έφτιαξα 35 κομμάτια!
Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό!
Μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικιν αν επιθυμούμε!
Τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Εκτέλεση/Φωτογραφία – συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou– ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Εάν σου αρέσουν οι συνταγές με μήλο, τότε δες και την επόμενη συνταγή για να φτιάξεις ένα αφράτο κέικ με μήλο και χυμό πορτοκαλιού!
Η Συνταγή είναι από Αγγελική Αγγελάκι – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι στέβια
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
3 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κτγ. μπέικιν
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κτγ. κανέλλα τριμμένη
Στην μύτη του κουταλιού λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά στο μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλλα, το γαρύφαλο και το αλεύρι και με το μπέικιν και χτυπάμε με μίξερ για άλλα 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 3 κουταλιές σούπας κακάο και παίρνουμε λίγο από το έτοιμο μείγμα για κέικ και το ανακατεύουμε προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο πρώτο μείγμα προσθέτουμε ελαφρώς αλευρωμένα τα κομμάτια μήλου.
Σε δύο φόρμες βουτυρωμένες ρίχνουμε εναλλάξ λίγο από το πρώτο μείγμα και έπειτα λίγο από το μείγμα με κακάο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα να έχει ψηθεί το εσωτερικό του κέικ.
Η Συνταγή είναι από Αγγελική Αγγελάκι – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”