Συνταγές
Γευστική και λαχταριστή γλυκιά κολοκυθόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Όταν βγει από το φούρνο καυτή ,μπορείτε να ρίξετε από πάνω μέλι.
Θα το απορροφήσει αμέσως!!
Για να κάνετε την διαφορά, συμπληρώστε λίγο μπουκοβο και δοκιμάστε. ! . ! . !
Θα το λατρέψετε… Δένει τέλεια το γλυκό με το καυτερό .
Καλή σας απόλαυση όπως και να το σερβίρετε..
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη και καλά στημένη
μία χούφτα καλή καρύδια χοντροκομμένα
μία χούφτα καλή σταφίδες σουλτανίνα
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1,5 ποτήρι ζάχαρη
λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
μισό κρασοπότηρο λάδι
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι και
νερό όσο πάρει για να γίνει μία εύπλαστη ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα την τρίβουμε και τη στύβουμε πολύ καλά τη βάζουμε σε μία λεκάνη με την κανέλα τη ζάχαρη το γαρύφαλλο τις σταφίδες και τα καρύδια
Ανακατεύουμε καλά ανοίγουμε 8 φύλλα γεμίζουμε στις άκρες και το κάνουμε ρόλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ξεκινώντας σαλιγκάρι
Συνεχίζουμε σιγά-σιγά γύρω-γύρω μέχρι να γεμίσουμε το ταψί λαδώνουμε τα φύλλα καρεντα με με λίγο νερό
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα και 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”