Συνταγές
Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει σε κεφτέ – Αφράτοι και πεντανόστιμοι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά χοίρινο , μοσχαρίσιο 40/60 .
2 μεγάλα κρεμμύδια στον τρίφτη ,
300 γρ ψωμί πριν το μουλιάσουμε , μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
αλάτι , πιπέρι ,
κύμινο αρκετό ,
1 κουτ γλυκού κοφτό ζάχαρη ,
μία μικρή τριμμένη ντομάτα ,
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα … το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα να βγουν τα αρώματα
Αλευρώνουμε με το κίτρινο ζυμωτό αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο περίπου 1 δάχτυλο ύψος στο τηγάνι
Δεν βάζουμε πάρα πολλούς κεφτέδες γιατί πέφτει πολύ η θερμοκρασία λαδιού
Μετά από 2-3 τηγανιές αλλάζουμε το λάδι γιατί οι κεφτέδες θα βγαίνουν με μαυρίλες …
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”