Συνταγές
Πρέπει να δοκιμάσεις κολοκυθοκεφτέδες στην φριτεζα αέρος!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρία Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-3 κολοκυθάκια
-1 πατάτα
-4 φριγανιές τριμμένες
-100 γρ. αλεύρι
-λίγο λαδακι
-αλάτι
-πιπέρι
-1 αυγό
-λίγο άνηθο
-λίγο βασιλικό
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα άλλα υλικά,να μην είναι πολύ σφιχτή η ζύμη.
Πλάθουμε τα κολοκυθοκεφτεδέκια,τα βάζουμε στο ταψαάι μου και μέσα στην φριτέζα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Εγώ στα 20 λεπτά τα γύρισα κιόλας να ψηθούν ομοιόμορφα.
Η συνταγή είναι από Μαρία Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Κολοκυθάκια λεμονάτα – ένα φαγάκι πεντανόστιμο.
Η συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
-4 κολοκύθια στρογγυλά
-2 καρότα
-2 τεμ κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 κρεμμύδι ξερό
-1 ντομάτα χωρίς σπόρους και πέτσα
-4 με 5 κτσ. ρύζι Καρολίνα πλυμένο
-1 πατάτα
-άνιθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, λάδι
-1 κτσ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και τρίβουμε λίγη από τη σάρκα τους στον τρίφτη, τρίβουμε και το ένα καρότο προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στο χέρι και την ντομάτα ψιλοκομμένη, το ρύζι και τα μυρωδικά, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε νερό ένα δάχτυλο πιο κάτω από το καπάκι του κολοκυθιού, την πατάτα κομμένη, και το καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Όταν γίνει το φαγάκι ρίχνουμε το λεμόνι και το κορν φλάουρ να δέσει η σάλτσα.
Η συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.