Συνταγές
Υπέροχοι, μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες – Πλούσιοι σε υλικά και σίγουρα απίθανοι…σε γεύση!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μεγάλα κολοκύθια
1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια
2 κρεμμύδια
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους. Στη συνέχεια τρίβουμε τα κρεμμύδια ψιλοκόβουμε την ντομάτα τα μυρωδικά, στίβουμε σε καθαρή πετσέτα το κολοκύθι προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, τα μπαχαρικά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο, και στη συνέχεια με δύο κουτάλια πιάνουμε μία ποσότητα από το μείγμα μας το φτιάχνουμε και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα γύρω στα 30 λεπτά.
Άλλες φορές βάζουμε και φέτα αυτή τη φορά δεν είχα.
Τους φτιάχνω τακτικά αυτή την εποχή γιατί πέφτουν πολλά τα κολοκύθια, αλλά μας αρέσουν κιόλας πολύ, επομένως μία φορά τη βδομάδα είναι απαραίτητοι.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!