Όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι - Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Connect with us

Γλυκα

Όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι – Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “plathozymarakia” Την ιδέα να μαζέψω όλα  τα βήματα για ένα μαλακό και αφράτο και μαστιχωτό τσουρέκι με  ίνες που κρατάει το αφράτο του πάνω από 2-3 ημέρες την πήρα από  εδώ     Συμφωνώ με  όσα  λέει  το  άρθρο  και  τα τηρώ πάντα  και  πετυχαίνω  πάντα ένα υπέροχο  τσουρέκι .. Πόσα τσουρέκια […]

Published

on

P4041220 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia”

Την ιδέα να μαζέψω όλα  τα βήματα για ένα μαλακό και αφράτο και μαστιχωτό τσουρέκι με  ίνες που κρατάει το αφράτο του πάνω από 2-3 ημέρες την πήρα από  εδώ    
Συμφωνώ με  όσα  λέει  το  άρθρο  και  τα τηρώ πάντα  και  πετυχαίνω  πάντα ένα υπέροχο  τσουρέκι ..

Πόσα τσουρέκια έχω  φτιάξει  ….τσουρέκια  με  λάδι μόνο  .. με  βούτυρο …  με μισό βούτυρο  και   μισό  καλαμποκέλαιο ,  με  κρέμα  γάλακτος,με ξινόγαλο, με γιαούρτι, με το  πιο υπέροχο  υλικό  το  κεφίρ,με γάλα εβαπορέ,με  γάλα ζαχαρούχο,με την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη,ούτε που  θυμάμαι  πόσα  …  !!
Θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι…

Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα.
Όμως τότε χαιρόμουν  που κατάφερα να φτιάξω.. το δικό  μου τσουρέκι  φτιαγμένο από τα  χεράκια μου, νόμιζα πως ήταν τέλειο.
Αλλά όταν δοκίμασα  άλλες συνταγές,κατάλαβα πόσο χάλια το είχα φτιάξει.
Τότε πείσμωσα..γιατί είμαι και πεισματάρα..και είπα θα φτιάξω το πιο τέλειο τσουρέκι!
Πάντα στο ελεύθερο  μου χρόνο κυρίως  τα  βράδια  χάνομαι  σε  σαιτ μαγειρικής.Εκεί  που θα  σταθώ περισσότερο  είναι τα  ζυμαράκια  … τους έχω  μια  ιδιαίτερη αγάπη  και φυσικά  μου έχουν και εκείνα ..όχι  να το καυχηθώ πάντα  μου  πετυχαίνουν  , με ότι  ζύμη και να  καταπιαστώ ..

Άλλωστε  το  ζυμαράκι είναι ένας  ζωντανός  οργανισμός  και  θέλει  αγάπη και χάδια ..και  φυσικά  σου το ανταποδίδει και εκείνο …
Κάθε φορά ανακάλυπτα και κάτι ακόμη..και κάθε φορά  όλο  και το τελειοποιούσα..μέχρι που τώρα νιώθω περήφανη για τα τσουρέκια μου..το πόση χαρά παίρνω όταν βλέπω τους άλλους να δοκιμάζουν και να  ακούω τα καλά  τους  λόγια για  τα τσουρέκια  μου  ..δε λέγεται!

Εδώ και 10  χρόνια φτιάχνω  πάντα  δικά  μου σπιτικά  τσουρέκια ..  είτε  για το Πάσχα,είτε  για  τα  Χριστούγεννα ή  για το  πρωινό  των  παιδιών στο σχολείο  τους . 
Λοιπόν, για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να λέμε κάποια βήματα που θα μας βοηθήσουν να μην αποτύχουμε ποτέ ξανά!

“ΣΥΜΦΩΝΏ   ΑΠΌΛΥΤΑ  ΜΕ  ΌΛΑ  ΌΣΑ  ΛΕΕΙ   ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΑΥΤΟ  ΔΕΝ  ΑΛΛΑΞΑ  ΤΙΠΟΤΑ   ΠΡΟΣΘΕΣΑ  ΜΟΝΟ 2-3  ΔΙΚΆ   ΜΟΥ   ΜΥΣΤΚΆ ..”

 Πάμε   να  δούμε  μαζί   ένα  -ένα  τα  μυστικά :

1.  Αλεύρι… χρησιμοποιούμε αλεύρι δυνατό,με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.  Βοηθάει τη ζύμη μας να φουσκώσει περισσότερο, Με την υγρασία και το ζύμωμα, αναπτύσσονται δυνατοί δεσμοί γλουτένης, που φυλακίζουν τη μαγιά και κάνουν το τσουρέκι να φουσκώσει.Το αλεύρι αυτό έχει μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης 12-14% και περισσότερη γλουτένη, η οποία βοηθά το τσουρέκι να φουσκώσει αλλά και να αποκτήσει συνεκτικότητα κι ελαστικότητα.

2.Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,βγάζουμε  τα υλικά  1-2 ώρες πιο πριν  για  να  έρθουν σε θερμοκρασία  δωματίου.


3. Προζύμάκι απαραίτητο. Λόγω της μεγάλης ποσότητας σε βούτυρο είναι απαραίτητο για να ανέβει η ζύμη.

Για το προζύμι χρησιμοποιώ φρέσκια μαγιά  ή ξερή  μαγιά  που έχει  καλύτερη για  απόδοση  στο τσουρέκι (προσοχή να μην έχει μαύρα στίγματα) νερό χλιαρό και αλεύρι.
Να γίνει χυλός, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει και να βγάλει φουσκάλες  το ξεχνάμε  για  λίγα λεπτά  σε θερμοκρααασία δωματίου .

4. Προσοχή όταν γίνει το προζύμι μας, ό τι υλικό προσθέσουμε, δηλαδή γάλα, κρέμα γάλακτος να μην είναι καυτά ,αλλά χλιαρά, γιατί οι ζυμομύκητες της μαγιάς θα καταστραφούν και η όλη προσπάθειά μας θα πάει στράφι..δεν πρόκειται ποτέ να ανέβει η ζύμη μας , όσο κι αν περιμένουμε.


5.  Αν βλέπουμε ότι το ζυμαράκι μας κολλάει, δεν προσθέτουμε παραπάνω από  10 -20 γρ αλεύρι ,,  όχι περισσότερο αλεύρι  από τα γραμμάρια  της  συνταγής  (αυτό το λάθος το έκανα παλιά και γινόταν βαριά τα τσουρέκια μου) αλλά βρέχουμε τα χέρια μας με αραβοσιτέλαιο ή λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το δίπλωμα.


6. Αν θέλουμε να πετύχουμε τσουρέκια με ίνες (κορδονάτα) ένα κόλπάκι  είναι να μην το ζυμώνουμε όπως το ψωμί με μπουνιές αλλά να πλάθουμε κυκλικά. Γυρνάμε με το ένα χέρι τη λεκάνη και με το άλλο παίρνουμε ζύμη από το πλάι και το διπλώνουμε προς το κέντρο.


7. Τα τσουρέκια θέλουν ζεστό περιβάλλον και  όχι  κρύο  .. Μπορούμε να ζεστάνουμε το φούρνο στους 30 -40  βαθμούς όχι  παραπάνω , να τον σβήσουμε και μετά να βάλουμε μία πετσετούλα  ή  μια  καθαρή  ναύλον σακούλα  πάνω στη λεκάνη  με τη ζύμη, και να την  αφήσουμε  εκεί  σε  κλειστό  φούρνο  μέχρι  να  διπλασιαστεί  σε  όγκο η ζύμη μας 

ΠΡΟΣΟΧΉ  ΜΗΝ  ΦΟΥΣΚΏΣΕΙ ΠΑΡΑ  ΠΟΛΎ ΚΑΙ ΧΥΘΕΊ  Η ΖΥΜΗ  ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΘΑ  ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ  ΙΝΕΣ  ΚΑΙ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΨΩΜΕΝΙΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΑΣ.

8.    Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, κάνουμε πλεξούδες, εγώ προτιμώ αυτήν με τα 4 ή 6 κορδόνια ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΉΝΟΥΜΕ  ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ, δεν φουσκώνουν  και δεν απλώνουν κρατάνε  τον όγκο τους και  γιατί όταν η ζύμη είναι σχετικά υγρή τα βοηθάει να πάρουν ύψος και δεν απλώνουν ή ακόμα να  κάνω διάφορα σχέδια όπως θα  δείτε στις  συνταγές που έχω.


9.    Αν έχουμε ξεχάσει τα τσουρέκια και αυτά έχουν φουσκώσει  πολύ  και ξαναπέσει  η ζύμη  , να μην πανικοβληθούμε …ας δώσουμε το χρόνο τους και θα ξεφουσκώσουν. Οι ζυμομύκητες  της μαγιάς θα ενεργοποιηθούν και θα ξεφουσκώσει η ζύμη μας  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ   ΙΝΕΣ ΠΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ  ΜΑΣ .ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΦΡΑΤΑ  ΑΛΛΑ  ΨΩΜΕΝΙΑ.


10.  Αν θέλουμε τα τσουρέκια να κρατήσουν υγρασία, βάζουμε ένα μικρό ταψάκι με νερό στον πάτο του φούρνου, καθώς τα ψήνουμε.


11.  Αφού ψηθούν τα αφήνουμε μία ώρα να τραβήξουν τα υγρά τους και αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε ένα ένα με πλαστική μεμβράνη για να μείνουν μέρες τρυφερά και αφράτα.


12. Τα  τσουρέκια  θέλουν  ψήσιμο  σε  χαμηλή  θερμοκρασία  σε  προθερμασμένο  φούρνο  πάντα  τους 180 βαθμούς  και  μετά από 15-20  χαμηλώνουμε  την  φωτιά  στους 150 -160  και συνεχίζουμε  το  ψήσιμο ανάλογα  το μέγεθος  του  τσουρεκιού  μας .. έτσι πετυχαίνουμε ένα  καλοψημένο  με  ωραίο  χρώμα  τσουρέκι  και όχι καμένο. Και καλό είναι  να  μην  τα  ξεροψήνουμε πολύ γιατί  χάνουν το αφράτο τους  από την πρώτη  μέρα.


13  . Ένα  έξτρα “τιπ” που το ανακάλυψα  τώρα  τελευταία  είναι  ότι η βιταμίνη C και ο χυμός λεμονιού, να ενισχύει και να βελτιώσει τη δομή της ζύμης,Το λεμόνι (λίγες σταγόνες) το βάζουμε για το PH. Ισορροπεί τη ζύμωση και τις μυρωδιές,έτσι βάζω  πάντα  2 κουταλιές  φυσικό  χυμό  λεμονιού  ή  πορτοκαλιού σε  όλα  τα  τσουρέκια  μου 


14 . Η υπερβολική  ζάχαρη σε  κάθε  δόση  κάνει  τα  τσουρέκια  μας  να  απλώνουν ..  και να μην κρατάνε  τον αρχικό  όγκο  τους . πάντα  προσπαθούμε  να  μην  υπερβάλουμε   ..άλλωστε  η  ζάχαρη  δεν κάνει  και καλό   στην υγεία   μας ..


15 .Κοσκινίζουμε το αλεύρι  πάντα   και  μια και  δύο φορές  για  πιο  καλύτερο αποτέλεσμα .


16. Στο τέλος  για  καλύτερο  χρώμα  το  αλείφουμε   με  ασπράδι  καλά  χτυπημένο και  λίγο  νεράκι ή γάλα  για καλύτερο  χρώμα , ο κρόκος  χτυπημένος με γάλα  ή νερό  πολλές  φορές αρπάζει  εύκολα  και  καίγεται και  παίρνει  σκούρο χρώμα  το  τσουρέκι μας . 


17.Τα κορδόνια τα πλάθουμε προς μια κατεύθυνση και αν χρειαστεί  τα απλώνουμε  περισσότερο απ΄ότι πρέπει -τα διπλώνουμε κατά μήκος,δεν  τα κάνουμε μπαλίτσες. Πιέζουμε τα κορδόνια όταν τα πλάθουμε με την παλάμη μας  .


18. ψήνουμε σε αλουμινένια ή αντικολλητικά  ταψιά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, στην δεύτερη σχάρα από κάτω, για να μην πάρει σκούρο χρώμα το κάτω μέρος του τσουρεκιού. Οι σκούρες λαμαρίνες του φούρνου κρατούν περισσότερη θερμότητα και καίνε τα τσουρέκια από κάτω, την έχω πάθει …. θέλει προσοχή


19.Πλάθουμε τις πλεξούδες πάνω σε λαδόκολλα ώστε να είναι πιο εύκολο να μεταφέρετε το τσουρέκι μέσα στο ταψί σας και ο χρόνος φουσκώματος μέχρι  να μπει  στο  φούρνο  να  μην  ξεπερνάει  τα 20 λεπτά , για  να  μην χάσουν τον  όγκο  τους 


20. Τέλος τα  υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικά. Άλλα αλεύρια, άλλα βούτυρα,άλλο γάλα, άλλη ζάχαρη. Δεν μπορούν όλα να είναι τα ίδια, επομένως και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να ακολουθείτε πιστά τη συνταγή αλλά και να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να κρίνετε αυτό που βλέπετε κι αγγίζετε.

21. Ένα  μυστικό  που  το έμαθα από ένα  φούρναρη  της  γειτονιάς  μου είναι  ότι  το τσουρέκι  θέλει  2  φουσκώματα πριν  του  δώσουμε  σχήμα  και 1 μετά  αφού  τα  πλάσουμε  σε  πλεξούδες . 

 22.Και ένα ακόμα υλικό  η ιμβερτοζάχαρη , μια  παρασκευή  ζάχαρης  με νερό και μερικές σταγόνες  λεμόνι , δίνουν στο  τσουρέκι μας  την ελαστικότητα και την υγρασία και κραταει  μέχρι και 4-5 μέρες  ελαστικό  .. 

23.Η ζάχαρη κατά κιλό αλεύρι να  την ξεπερνάει τα 250 γρ όπως  επίσης  και τα  αυγά πρέπει  να είναι  250 γρ

Αυτά τα λίγα θα μας βοηθήσουν να μην αποτύχουμε ποτέ ξανά…δεν θέλει κόπο …θέλει τρόπο!!!  

  P4240816 Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

σαραγλί
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

tyropitakia
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

439223028 10232770476673515 4151030529480419834 n
Συνταγές35 λεπτά ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

434641771 899842421894030 5089479291513589713 n
Συνταγές3 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

441579520 718362607153554 1509321233179437027 n
Συνταγές5 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

440981547 1102545100859773 2687399188896487261 n
Συνταγές7 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

439520805 2174152989593831 8196640432467926937 n
Συνταγές18 ώρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

438885764 7467063543409895 3281727415284645627 n
Συνταγές20 ώρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

276122570 3215707502084879 8808534629633874921 n
Συνταγές20 ώρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

439195857 1649426642261214 3860856873887055292 n
Συνταγές22 ώρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

440795726 2519419561593056 4852923699347076685 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

440935821 3255929644701281 8876175808534840899 n
Γλυκα1 ημέρα ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

438159559 10211293818579260 4656654419474642924 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

437121658 2355625268162037 7293358340021596418 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

tsoyrekia
Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

440878444 1941335446328565 3342859530485121667 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

431316162 2351313701731510 4317307073507487218 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα
Συνταγές2 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

pergamonto
Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

438082358 950632566851652 2530834464536347482 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

440589003 3780881108905131 8526755502795189406 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

440963577 1478591159761161 1303801260732591932 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

440172552 406268832222161 4737433451326153227 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

439221046 3680641592208664 6943382501553607481 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Αρνάκι φρικασέ
Συνταγές3 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

439895574 3732197473773363 4431067499756269189 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

438204942 2089856224728732 6215704342616507246 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

438781687 1897851570636502 4630730539001803796 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

440133414 10228960369826531 1343457125388605276 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

438658354 955777759288300 8821451384989650961 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

438171176 1937506040002352 1877909475322535809 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!
Συνταγές4 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!