Συνταγές
Φουσκωτά τσουρέκια αφράτα από μέσα και τραγανά απ έξω
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Konstantina Spyroglou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
3 φακελάκια μαγιά ξερη,
μισό φλιτζάνι γάλα,
1 πρέζα ζάχαρη
1 νεροποτηρο χυμό πορτοκάλι,
2 κούπες ζάχαρη,
2 γάλα φρέσκο,
1 κουταλιά βανίλια υποβρύχιο,
1 κουταλιά μαχλεπι ,
50γρ μέλι,
5 αβγά,
1 πλάκα βούτυρο,
1 πρέζα αλάτι
2 κιλά αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 3 φακελάκια μαγιά ξερη,μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό (όχι καυτό) , 1 πρέζα ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
Το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος. Παίρνουμε 1 μεγάλη κατσαρόλα και την βάζουμε στην πιο χαμηλή ένταση της εστίας μας .
Ρίχνουμε μέσα 1 νεροποτηρο χυμό πορτοκάλι,2 κούπες ζάχαρη,2 γάλα φρέσκο, 1 κουταλιά βανίλια υποβρύχιο, 1 κουταλιά μαχλεπι , 50γρ μέλι,5 αβγά,1 πλάκα βουτηρο,1 πρέζα αλάτι,ανακατεύουμε με σύρμα να να διαλυθούν. Κατεβάζουμε απ την φωτιά και ελέγχουμε να είναι ζεστό αλλά να μην καιει
Να το αντέχουμε στο δάχτυλο μας .σε μια λεκάνη Ρίχνουμε 2 κιλά αλεύρι σκληρό για τσουρέκια κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας.
Ζυμώνουμε τραβώντας την ζύμη και ριχν και το προζύμι με την μαγιά που κάναμε. Ζυμώνουμε μέχρι να μην βλέπουμε αλεύρι τραβώντας την ζύμη συνέχεια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Ξεφουσκωνουμε πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που θέλουμε .
Βγαίνουν κάπου 6 κανονικά. Αφήνουμε κάνα 20 λεπτό να ξεκουραστούν αλείφουμε με αβγό-γάλα (ζεστά) απλά και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. 170° αέρα. Για κάνα μισάωρο αναλόγως τον φούρνο. Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κ. Konstantina Spyroglou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.