Συνταγές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξύσμα πορτοκαλιού, καρύδια και cranberries που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
3/4 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
200 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα
150 γραμμάρια cranberries
1 κοφτό κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να “κάψει” σε μέτρια φωτιά. Εν συνεχεία, βάζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα.
Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και τα cranberries ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν με το σιμιγδάλι.
Αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά προσθέτοντας τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με την κουτάλα για λίγο και τότε βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Τοποθετούμε το χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια, σκεπάζουμε πάλι με καθαρή πετσέτα και μόλις κρυώσει αρκετά έτοιμο για σερβίρισμα και προς κατανάλωση φυσικά!!
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.