Κεικ
Αλμυρό κέικ με τυριά, γιαούρτι, ζαμπόν και ελιές
Υλικά 6 αυγά χτυπημένα 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1/2 φλ. τσαγιού λάδι (ανάμεικτο ελαιόλαδο με σπορέλαιο) ή βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη 1½ φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
6 αυγά χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. τσαγιού λάδι (ανάμεικτο ελαιόλαδο με σπορέλαιο) ή βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή πικάντικο κασέρι
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
120 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
επιπλέον λάδι ή βούτυρο και αλεύρι για λάδωμα και αλεύρωμα του ταψιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με μίξερ για 3 λ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι ή βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ.
Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε αλάτι (λόγω των τυριών) και πιπέρι και τα χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα ή τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να έχετε έναν ομογενή χυλό.
Προσθέτετε στο μείγμα τις ελιές, τη ρίγανη, τα 2 τριμμένα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να πάνε παντού τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια λαδωμένη και καλά αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λ- 1 ώρα, ή μέχρι όταν βυθίσετε τη μύτη του μαχαιριού στο κέντρο του αυτή βγει στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.