Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Connect with us

Γλυκα

Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.

Published

on

006

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr

Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα
200 γρμ. ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα προσεχτικά ασπράδια με κρόκους
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ
2 βανίλιες ή ξύσμα λεμoνιoύ
μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα αμυγδάλου-βουτύρου:
700 γραμ. φρέσκο βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας, κρύο από το ψυγείο
150 γρμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
4 κρόκοι αυγών φρέσκοι βιολογικοί
150 γρμ. καβουρδισμένο αμύγδαλο ψιλοαλεσμένο, (όχι εντελώς σκόνη)
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, ή 1 σφινάκι amaretto

Για το γαρνίρισμα:
400 γρμ. περίπου, σαντιγί
κερασάκια
λίγο χοντροκομμένο αμύγδαλο καβουρδισμένο, ή φιλέ αμυγδάλου

Για το σιρόπι:
200 γρμ. νερό
130 γρμ. ζάχαρη
1 σφινάκι λικέρ amaretto

009

Εκτέλεση:

Κρέμας αμυγδάλου-βουτύρου:
Σε ένα μεταλλικό σκεύος, δουλεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους με 50 γρμ. από τη ζάχαρη άχνη. Κατόπιν τοποθετούμε σε μπεν μαρί, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία 72-75 βαθμούς, και να έχουμε ένα αφράτο άσπρο μίγμα. Προσοχή στη θερμοκρασία, για να μην μας βράσουν οι κρόκοι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, πολύ καλά να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το εσάνς ή το μαρασκίνο, και τα δουλεύουμε όλα μαζί με το σύρμα χειρός. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Παντεσπάνι:

Βάζουμε τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά ζάχαρη από την συνταγή στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη.Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη, και το πέικιν πάουντερ.
Σε λεκάνη δουλεύουμε με το σύρμα, τους κρόκους με τη ζάχαρη, (από την οποία κρατάμε 4-5 κουταλιές για τη μαρέγκα) και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, ή το ξύσμα λεμονιού.

Στο μίξερ χτυπάμε τ’ ασπράδια των αυγών (να μην έχουν ίχνος από κρόκο), ελαφρά και σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, και μετά δυναμώνοντας το χτύπημα για άλλα 7-8 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά και τις 4-5 κουταλιές ζάχαρη που κρατήσαμε, ώσπου να φουσκώσουν και να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.

Ενώνουμε τα δυο μίγματα, βάζοντας στην αρχή τη μισή μαρέγκα, στους κρόκους, και ανακατεύοντας με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, και σιγά σιγά (να πέφτει σαν βροχή) το μισό μείγμα αλεύρι-αμύγδαλο. Όταν αναμιχθούν, ρίχνουμε μέσα και την άλλη μισή μαρέγκα, καθώς και το υπόλοιπο μείγμα αλεύρι-αμύγδαλο, συνεχίζοντας το δούλεμα μέχρι να γίνει πολύ αφράτη ζύμη.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή φόρμα 20×30 εκ. και στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε τη ζύμη, την ισιώνουμε, και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μαχαιράκι, ή καλαμάκι αν είναι ψημένο, καρφόνωντάς το στο κέντρο, πρέπει να βγει εντελώς στεγνό.

Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε το μαρασκίνο.

Ολοκλήρωση:

Ισιώνουμε αν χρειαστεί το παντεσπάνι, και το τετραγωνίζουμε. Το κόβουμε σε τρεις ομοιόμορφες φέτες ενός εκατοστού. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω σε λαμαρίνα, και με ένα πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.

Απλώνουμε την μισή κρέμα αμυγδάλου. Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε και αυτό. Στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα σαντιγί, και κόβουμε το γλυκό με λεπτό και πολύ κοφτερό μαχαίρι, στα τέσσερα, δηλαδή να έχουμε 4 κομμάτια 20×8 εκ.

Περνάμε με μία σπάτουλα, ή με σακούλα του κορνέ, με σαντιγί γύρω-γύρω τα δυο μεγάλα πλαινά στο κάθε κομμάτι, και πασπαλίζουμε χοντροκομμένο αμύγδαλο, ή φιλέ αμυγδάλου.

Τέλος κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 4 κομμάτια μεγέθους πάστας, δηλαδή θα βγουν 4 κομμάτια πάστες 5×8 εκ. στο κάθε κομμάτι.

Τέλος βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα του κορνέ, και με με μεγάλη μύτι φτιάχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι πάστας ροζέτες, ή διάφορα άλλα σχήματα, και γαρνίρουμε με κερασάκια, και καβουρδισμένο αμύγδαλο χοντροκομμένο, ή κερασάκι μαρασκίνο.

Σημείωση:
Αν κάνει ζέστη, η κρέμα πρέπει να δουλεύεται μέσα σε ταψί με ψιλό πάγο.
Αν θα βάλουμε τα αμύγδαλα με την φλούδα στο παντεσπάνι, θα βγει σκούρο χρώμα. Αν τα βάλουμε ασπρισμένα, θα βγει κανονικό. Η γεύση είναι ίδια.

Φτιάχνει: 16 πάστες

Η συνταγή περιέχει μέρος από τον τσελεμεντέ «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», του Νίκου Τσελεμεντέ.

Μπες στο sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

σαραγλί
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

tyropitakia
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

440935821 3255929644701281 8876175808534840899 n
Γλυκα2 ώρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

438159559 10211293818579260 4656654419474642924 n
Συνταγές4 ώρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

437121658 2355625268162037 7293358340021596418 n
Συνταγές20 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

tsoyrekia
Συνταγές22 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

440878444 1941335446328565 3342859530485121667 n
Συνταγές24 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

431316162 2351313701731510 4317307073507487218 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα
Συνταγές1 ημέρα ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

pergamonto
Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

438082358 950632566851652 2530834464536347482 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

440589003 3780881108905131 8526755502795189406 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

440963577 1478591159761161 1303801260732591932 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

440172552 406268832222161 4737433451326153227 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

439221046 3680641592208664 6943382501553607481 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Αρνάκι φρικασέ
Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

439895574 3732197473773363 4431067499756269189 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

438204942 2089856224728732 6215704342616507246 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

438781687 1897851570636502 4630730539001803796 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

440133414 10228960369826531 1343457125388605276 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

438658354 955777759288300 8821451384989650961 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

438171176 1937506040002352 1877909475322535809 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!
Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

ΑΡΝΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ
Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

438197678 25304900402457778 423526680758489844 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

18119105 1138967986230004 4333349049671937397 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

57649355 2118044975154083 601096409835372544 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

437147856 1938315829963860 225519671893452047 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

439633102 1460436074867075 2534860851481094014 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

437515873 7444297028939942 5219485790861000361 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

440402969 2120746691617269 8294024271672274047 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

437134706 1397083810964294 4428837275876949378 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.