ΠΙΡΟΣΚΙ ΡΩΣΙΚΟ ΜΕ ΚΙΜΑ !!!
Connect with us

Ορεκτικα

ΠΙΡΟΣΚΙ ΡΩΣΙΚΟ ΜΕ ΚΙΜΑ !!!

Published

on

15969942 1189409067840332 1623163789 n 696x463 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

15969942 1189409067840332 1623163789 n 696x463 1

Ζύμη

4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ἰσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
2 φλυτζάνια γάλα 3,5%
1 κυβάκι μαγιά νωπή των 40 γραμ. ή 1 και 1/2  φακελάκι ξερή
2 ½  κοφτά κουταλάκια αλάτι
1 αβγό
1 κουταλιά κοφτή σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά λυωμένο φρέσκο βούτυρο

Η γέμιση

350 γραμ.κιμά από μοσχάρι

1 μέτριο  κρεμμύδι τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια άνιθο
1 1/2 κουταλιά σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

Ζύμη

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 2 φλυτζάνια  αλεύρι, το  αβγό, μια κουταλιά κοφτή σούπας ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά αφού την έχουμε λιώσει μέσα σε ένα χλιαρό  φλυτζάνι γάλα από τα δύο που χρειαζόμαστε. Ρίχνουμε λοιπόν τα δύο χλιαρά φλυτζάνια γάλα μέσα στο μπόλ με τα υλικά, δύο κουταλιές λάδι και την μία κουταλιά βούτυρο λιωμένο και αρχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά  στην αρχή με το χέρι και μετά ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά. Θέλουμε μία ζύμη ελαστική. Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.

Έχω ανάψει το φούρνο στο πιο χαμηλό βαθμό για 3-4 λεπτά ίσα να ζεστάνει πολύ ελαφρά και βάζω μέσα την ζύμη μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο (τουλάχιστον για 45 λεπτά).  Αν δεν βιάζεστε σκεπάστε τη σε ζεστό σημείο (όχι στο κρύο μάρμαρο!) να φουσκώσει.

Γέμιση

Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Σε 10 λεπτά προσθέτουμε και το αλατοπίπερο (αρκετό πιπέρι) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 30 λεπτά. Μόλις φτάσουμε στα 25 λεπτά προσθέστε το ρύζι 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς, να μην υπάρχουν υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά,  αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε και τον μαϊντανὀ, ανακατεύουμε  και είναι έτοιμη η γέμιση  μας.

Το γέμισμα

Παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την ζυμώνουμε μία δύο φορές να ξεφουσκώσει. χωρίζουμε σε μπαλάκια τη ζύμη σε μέγεθος που μας αρέσει, το κανονικό είναι λίγο πιο μεγάλο από καρύδι. Βολεύει να  το ανοίγετε μέσα στην παλάμη, βάζετε το μπαλάκι στο αριστερό χέρι και πατώντας με το άλλο χέρι ανοίγει αμέσως και  βάζετε μια κουταλιά  του γλυκού γέμιση και το κλείνετε. Το πλάθετε μετά με προσοχή σαν σουτζουκάκι για να καταλάβετε. Αν προτιμάτε να ανοίξετε τη ζύμη με τον μικρό πλάστη σαν ροδέλα  να αλευρώσετε την επιφάνεια που θα το ανοίξετε γιατί θα σας κολλήσει. Βάζουμε στη συνέχεια μπόλικο ελαιόλαδο (όχι σπορέλαιο !) σε κατσαρολάκι η σε φριτέζα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Με τρυπητή κουτάλα τα αναποδογυρίζουμε γρήγορα γρήγορα γιατί αρπάζουν και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Σημείωση

Όταν τα κλείνουμε στο χέρι μας βρέχουμε την επιφάνεια της ζύμης λίγο σε μάκρος με το χέρι μας. Απλά βρέχουμε το δάχτυλό μας σε ένα πιάτο που έχουμε κοντά μας, περνάμε το άνοιγμα και μετά το κλείνουμε πλάθοντας. Το κολλάμε δηλαδή κάπως για να κλείσει.

Σελίδα Facebook▶https://www.facebook.com/magirikesepoxes/
Ομαδα Facebook▶https://www.facebook.com/groups/383263172011862/

aerikes-epoxes.com

Ζύμη

4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ἰσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
2 φλυτζάνια γάλα 3,5%
1 κυβάκι μαγιά νωπή των 40 γραμ. ή 1 και 1/2  φακελάκι ξερή
2 ½  κοφτά κουταλάκια αλάτι
1 αβγό
1 κουταλιά κοφτή σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά λυωμένο φρέσκο βούτυρο

Η γέμιση

350 γραμ.κιμά από μοσχάρι

1 μέτριο  κρεμμύδι τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια άνιθο
1 1/2 κουταλιά σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

Ζύμη

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 2 φλυτζάνια  αλεύρι, το  αβγό, μια κουταλιά κοφτή σούπας ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά αφού την έχουμε λιώσει μέσα σε ένα χλιαρό  φλυτζάνι γάλα από τα δύο που χρειαζόμαστε. Ρίχνουμε λοιπόν τα δύο χλιαρά φλυτζάνια γάλα μέσα στο μπόλ με τα υλικά, δύο κουταλιές λάδι και την μία κουταλιά βούτυρο λιωμένο και αρχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά  στην αρχή με το χέρι και μετά ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά. Θέλουμε μία ζύμη ελαστική. Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.

Έχω ανάψει το φούρνο στο πιο χαμηλό βαθμό για 3-4 λεπτά ίσα να ζεστάνει πολύ ελαφρά και βάζω μέσα την ζύμη μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο (τουλάχιστον για 45 λεπτά).  Αν δεν βιάζεστε σκεπάστε τη σε ζεστό σημείο (όχι στο κρύο μάρμαρο!) να φουσκώσει.

Γέμιση

Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Σε 10 λεπτά προσθέτουμε και το αλατοπίπερο (αρκετό πιπέρι) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 30 λεπτά. Μόλις φτάσουμε στα 25 λεπτά προσθέστε το ρύζι 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς, να μην υπάρχουν υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά,  αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε και τον μαϊντανὀ, ανακατεύουμε  και είναι έτοιμη η γέμιση  μας.

Το γέμισμα

Παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την ζυμώνουμε μία δύο φορές να ξεφουσκώσει. χωρίζουμε σε μπαλάκια τη ζύμη σε μέγεθος που μας αρέσει, το κανονικό είναι λίγο πιο μεγάλο από καρύδι. Βολεύει να  το ανοίγετε μέσα στην παλάμη, βάζετε το μπαλάκι στο αριστερό χέρι και πατώντας με το άλλο χέρι ανοίγει αμέσως και  βάζετε μια κουταλιά  του γλυκού γέμιση και το κλείνετε. Το πλάθετε μετά με προσοχή σαν σουτζουκάκι για να καταλάβετε. Αν προτιμάτε να ανοίξετε τη ζύμη με τον μικρό πλάστη σαν ροδέλα  να αλευρώσετε την επιφάνεια που θα το ανοίξετε γιατί θα σας κολλήσει. Βάζουμε στη συνέχεια μπόλικο ελαιόλαδο (όχι σπορέλαιο !) σε κατσαρολάκι η σε φριτέζα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Με τρυπητή κουτάλα τα αναποδογυρίζουμε γρήγορα γρήγορα γιατί αρπάζουν και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Σημείωση

Όταν τα κλείνουμε στο χέρι μας βρέχουμε την επιφάνεια της ζύμης λίγο σε μάκρος με το χέρι μας. Απλά βρέχουμε το δάχτυλό μας σε ένα πιάτο που έχουμε κοντά μας, περνάμε το άνοιγμα και μετά το κλείνουμε πλάθοντας. Το κολλάμε δηλαδή κάπως για να κλείσει.

Σελίδα Facebook▶https://www.facebook.com/magirikesepoxes/
Ομαδα Facebook▶https://www.facebook.com/groups/383263172011862/

aerikes-epoxes.com

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

σαραγλί
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

tyropitakia
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

438781687 1897851570636502 4630730539001803796 n
Συνταγές10 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

440133414 10228960369826531 1343457125388605276 n
Συνταγές12 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

438658354 955777759288300 8821451384989650961 n
Συνταγές14 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

438171176 1937506040002352 1877909475322535809 n
Συνταγές16 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!
Συνταγές17 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

ΑΡΝΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ
Συνταγές18 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

438197678 25304900402457778 423526680758489844 n
Συνταγές18 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

18119105 1138967986230004 4333349049671937397 n
Συνταγές20 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

57649355 2118044975154083 601096409835372544 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

437147856 1938315829963860 225519671893452047 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

439633102 1460436074867075 2534860851481094014 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

437515873 7444297028939942 5219485790861000361 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

440402969 2120746691617269 8294024271672274047 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

437134706 1397083810964294 4428837275876949378 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

438087548 10224376673109291 1597284673643332996 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!
Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

437485180 10161072654198672 2339627814631984666 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

437741740 1930882103998079 8752890578701131122 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

438239790 976003577426419 5646475004686188352 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

439437427 1400751570597518 3019271819696901946 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά...
Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

438039278 7485875734826215 3132959939182933445 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

440748620 7438416212919972 6695056672262723531 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

440409531 1398803420792333 8338166074848492921 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

436410473 398716963007297 4186628714114494395 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

439935816 956384755894267 506533087958953961 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

438092179 10210807214891792 3433017245582017765 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

435779798 10210782226787105 3769595443183084001 n 1
Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

ΑΥΓΑ ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ
Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

436364488 1811083142709180 576883800334632190 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!