Συνταγές
Καταπληκτική πιπερόπιτα – καλοφτιαγμένη με ωραίο τραγανό χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι γοχ.
300 γρ. νερό χλιαρό
Λίγο αλάτι
1,5 σφηνάκι λάδι + 1 κτσ. ξύδι
Για την γέμιση:
12 πιπεριές διάφορα χρώματα
400 γρ. ανθότυρο + 100 γρ. γκούντα
2 αυγά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
Αλάτι, 1 κτγ. πάπρικα γλυκιά, μισή κτγ. σκόρδο τριμμένο
Ελάχιστο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, ρίχνουμε το νερό και μετά το λάδι με το ξύδι, ζυμώνουμε να γίνει λείο ζυμάρι, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες, τις βάζουμε μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και τα βάζουμε στο Γκρίλ για 12′ να μαραθούν.
Μόλις βγουν τα αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε στην λεκάνη τα τυριά, τα αυγά, το αλάτι, και την πάπρικα και το σκόρδο σκόνη, ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε 2 φύλλα ένα πάνω ένα κάτω, σε λαδωμένο ταψί 1 φύλλο, την γέμιση, λαδάκι γύρω από το φύλλο από πάνω 2 φύλλο, λαδώνουμε, χαράζουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45-50′.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..