Συνταγές
Το πιο νόστιμο πολίτικο ρεβανί της ζωής σου.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε ρεβανί φουλ σιροπιασμένο και πολύ αφράτο για να το προσφέρεις ως επιδόρπιο στο επόμενο τραπέζι που θα κάνεις! Ξετρελάθηκα μαζί του ! Δεν έχω λόγια να περιγράψω την γεύση του.
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το Ραβανί
Μισό κουταλάκι μαστίχα
6 αυγά
125 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml. γάλα
200 ml. σπορέλαιο
500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα 1 λεμονιού
Για την Κρέμα
200 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουερ
2 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται στο γουδί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα. Σημείωση: Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
Βουτυρώνουμε και καλύπτουμε με σιμιγδάλι ταψί 36 εκατοστών. Απλώνουμε στη συνέχεια, το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπιασμα, όσο το ραβανί είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από την κρέμα γάλακτος, και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάμε κατόπιν την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα και δουλεύουμε να αφρατέψουν.
Τέλος, απλώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Είναι από τα πιο νόστιμα ρεβανί που θα έχεις δοκιμάσει και η συνταγή είναι εγγύηση.
Δες το βίντεο της αποψινής συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!