Συνταγές
Βαριέσαι να ανοίξεις φύλλο; Εύκολη αλλά διαφορετική τυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Και ιδανική για ταπεράκι.
Θα την κανείς συνέχεια πίστεψε με.
Η συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-5 τορτίγιες
-1 συσκευασία cottage
-150 γρ. φέτα
-200 γρ. τριμμένο ρέγκατο
-*προαιρετικά εσείς βάζετε ότι τυράκια έχετε
-2 αυγά
-πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις τορτίγιες όπως είναι οι ταλιατέλες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τα αυγά και την πάπρικα. Κρατάμε λίγο από το ρεγκάτο.
Τα ρίχνουμε πάνω σε τορτίγιες .
Από πάνω βάζουμε λίγες ακόμα τορτίγιες με τον ίδιο τρόπο κομμένες και ρίχνουμε το υπόλοιπο ρεγκάτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Χωριάτικη τυρόπιτα με γέμιση ανά φύλλο.
Υλικά
-1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
-500 γρ. μυζήθρα
-250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-5 αυγά
-500 ml. γάλα
-1 κτσ. μαργαρίνη για το άλειμμα
-πιπέρι
Υλικά : 1 ταψί κουζίνας
Εκτέλεση
Αλείφουμε με τη μαργαρίνη μας ένα ταψί κουζίνας.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο, δε χρειάζεται να το απλώσετε τέλεια.
Πασπαλίζουμε με μυζήθρα και τα υπόλοιπα τυριά.
Στη συνέχεια το δεύτερο φύλλο.
Ξαναπασπαλίζουμε με τα τυριά.
Τρίτο φύλλο, τα ίδια.
Τελευταίο φύλλο.
Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια.
Στη συνέχεια, σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και χτυπάμε.
Περιχύνουμε με το άνωθεν μείγμα την πίτα μας και ανακινούμε για να πάνε τα αυγά και το γάλα σε όλη την πίτα.
Την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα σε ηρεμία, για να απορροφήσει καλά το γάλα και τ’ αυγά.
Όσο περισσότερη ώρα όμως, την αφήσετε, τόσο το καλύτερο.
Τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πενήντα λεπτά.
ΠΗΓΗ: http://www.gandmclub.com