Συνταγές
Όνειρο μοιάζει ! Υπερπαραγωγή ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 σφολιάτα φρέσκια βουτύρου την κόβουμε σε κύκλους ,1 δόση κρεμ -πατισερί, σαντυγί (όχι φυτική) αν θέλουμε υπέροχη γεύση. Αχνη και φράουλες για το ντεκόρ.
Εκτέλεση
Ψήνουμε τους κύκλους που έχουμε κόψει σε (στρογγυλά κομμάτια ), αφού τους έχουμε ρίξει επάνω άχνη και έχουμε τρυπήσει την επιφάνεια με ένα πιρούνι .
Στήνουμε το γλυκό ως εξής .
Κάτω ένα κομμάτι σφολιάτα, επάνω στρώνουμε την κρέμα, πάλι μια σφολιάτα και τελειώνουμε με σαντιγί.
Επάνω έριξα μικρά κομματάκια από σφολιάτα που έκοψα με κου-πατ , σε σχήμα λουλουδιού, και έψησα μέχρι να ροδίσουν περίπου 8 λεπτά.
Στο τέλος λίγη άχνη και φράουλες.
Υ.Γ Το κάτω μέρος της πρώτης σφολιάτας το άδειασα λίγο με ένα μαχαιράκι προσεχτικά για να το γεμίσω κρέμα.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ινδοκάρυδο σιροπιαστό με κουβερτούρα – Υπέροχο γλυκό, πολύ ωραία φτιαγμένο και λαχταριστό
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-3 αυγά
-1 γιαούρτι 200 γρ.
-1 κούπα φαρίνα
-1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
-1/2 κούπα ζάχαρη
-3 κτσ. κακάο
-4 κτσ. ινδοκάρυδο
-1 κουβερτούρα 125 γρ.
-1/2 κούπα γάλα
για το σιρόπι
-2.5 φλ. νερό
-2 φλ. ζάχαρη
-1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κακάο, το αλεύρι όλα κοσκινισμένα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε Μπεν Μαρί μαζί με το γάλα και το ινδοκάρυδο.
Βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο 25χ25 εκ. και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 έως 45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγει στεγνό.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά από το σημείο βρασμού και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό και καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.