Συνταγές
Υπέροχα τυροπιτάκια τραγανά πεντανόστιμα ακόμα και όταν κρυώσουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Με λίγα υλικά και πολύ οικονομικά!! Από τις νόστιμες συνταγές
Η Εκτέλεση είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 gr λάδι ελαφρύ
300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
760 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση
300 γραμμάρια φέτα
100gr regato τριμμένο
100 gr κεφαλοτύρι η γραβιέρα
1 αυγό και λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σαν ένα μεγάλο καρύδι το ανοίγουμε με το χέρι μας πάνω στον πάγκο
βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε με πιρουνάκι.
Αραιώνουμε 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό, περνάμε με το πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα καλό ρόδινο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση ..
Αυτή η αλλιώτικη Τυρόπιτα . . . είναι εξαιρετική
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλο
130 γρ βουτυρο
350 μλ ανθρακούχο νερό
450 γρ φετα
300 γρ ανθότυρο
1/2 κούπα γιαούρτι ή γαλα
3 αυγα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φούρνος στους 175 β αέρα.
Ανοίγουμε το φύλο και το σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα να μην ξεραθεί.
Λιώνουμε το βουτυρο, και βουτυρονουμε ενα μακρόστενο ταψι.
Θρυματιζουμε την φετα και το ανθότυρο, βάζουμε τα 3 αυγα, πιπέρι και ανακατεύουμε προσθέτουμε το γιαούρτι ή γαλα ανακατεύουμε .
Με το πινελο στάζουμε βουτυρο στο ενα φύλο βάζουμε άλλο ενα φύλο στάζουμε βουτυρο και με κουτάλι βάζουμε απο το μίγμα των τυριών εδω κι εκεί.
Πιάνοντας την στενή άκρη του φύλου διπλώνουμε σαν βεντάλια, ( δεν πειράζει αν κοπεί κάπου ) και το βάζουμε στο ταψι.
Αφου γεμίσουμε το ταψι μας στάζουμε βουτυρο σε ολη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε και το κρυο ανθρακούχο νερό. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ψήνουμε για 45-60 λεπτά να πάρει χρυσό χρωμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”