Συνταγές
Βοήθεια σας και του χρόνου με υγεία – συνταγή για αρτοκλασία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lina Mantziara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
μικρό ταψακι 30cm διάμετρο την εξής:
300ml νερο
250gr αλεύρι γ τσουρέκι
250gr αλεύρι γοχ
1φακελακι ξηρή μαγιά
1φακελακι baking powder
1/2 κουταλάκι μαχλεπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Όταν σχηματιστεί ζύμη προσθέτω 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και συνεχίζω το ζύμωμα.Αφηνω να ξεκουραστεί μισή ώρα
κόβω λίγη από τη ζύμη για το στόλισμα σχηματίζω την αρτοκλασία και ψήνω στους 180°-200° για 40 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Lina Mantziara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Υλικά
Για τη βάση
2 φακέλους τριμμένο μπισκότο
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τις κρέμες
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλα
1400 ml γάλα
80 ml σιρόπι καραμέλας
Για τη διακόσμηση
σιρόπι καραμέλας
80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο, το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε μια ταρτιέρα με διάφανη μεμβράνη και με τις παλάμες μας στρώνουμε το μείγμα να απλώσει σε όλη την ταρτιέρα (βάση και τοιχώματα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou