Συνταγές
Χωρίς πολλά ζύμωματα , ένας άρτος εύκολος και γρήγορος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
650 γρμ! αλεύρι γοχ!
2 φακελάκια ξηρή μαγιά!
1/2 κούπα ελαιαδο!
150 γρμ! ζάχαρη!
1/2 κ.γ μαστίχα!
1/2 κ. γ κανελα!
1/4 κ.γ γαρυφαλλο!
1/4 κ.γ κακουλε!
1/4κ.γ γλυκάνισο!
1/4 κ. γ μαχλέπι!
2-3 κουταλιές σούπας σουσαμι!
Ξύσμα λεμόνι από 2 λεμόνια!
Μέλι!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βαζουμε όλα τα υλικά μαζί, και ζυμώνουμε μια μαλακια ζύμη, που κολλάει ελαφρως!
Σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα!
Ζυμώνουμε ξανά και τοποθετούμε σε ταψί!
Αφηνουμε αλλη 1 ωρα να φουσκώσει!
Ψήνουμε σε 200 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ωρα!
Μόλις το βγάλουμε όπως είναι ζεστό, αλειφουμε με μέλι, και πασπαλίζουμε με σουσαμι, η ψιλοκομενο καρύδι!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για σούπερ φαγητό αγαπημένο και νόστιμο – γίγαντες με μπέικον στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα πακέτο φασόλια γίγαντες
20 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας πελτέ
Τρεις κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου.
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα και τους ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το μπέικον το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις σάλτσες τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Συμπληρώνουμε από το ζωμό που έχουμε βράσει τα φασόλια και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να γίνει το φαγητό σε αντιστάσεις στους 220 βαθμούς. Αν χρειαστεί νεράκι συμπληρώνουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.