Συνταγές
Απίθανο φαγητό – λαζάνια με ζουμερό κιμά και μπεσαμελ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ενα κιλό κιμά εγω έβαλα μισό μισό μοσχάρι και αγριογούρουνο
Το σοτάρισα σε λαδι μαζί με δυο κρεμμύδια δυο σκελίδες σκορδο μια πιπεριά φλωρινης σε καρέ και δυο κουταλιές πελτέ (πάστα τομάτας )
Έσβησα με ενα σφηνάκι τσιπουρο και μετα έβαλα νερό αλάτι πιπέρι πάπρικα δυο φύλλα δάφνης και ενα κυβο κότας (αν θέλετε ) ενα ξυλάκι κανέλα γαρύφαλλο μπαχάρι και χυμο ντομάτας περίπου ενα ποτήρι και λιγο μαϊντανό
Βράζουμε το κιμά μας περίπου 45-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να ειναι ζουμερός
Συνταγή για βελούδινη μπεσαμελ :
Σε κατσαρόλα βάζουνε ενα φλυτζάνι μικρό λαδι
5 κουταλιές κορν φλάουρ και 3 κουταλιές φαρίναπ αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και χτυπάμε με το σύρμα και αμεσως βάζουνε λιγο λιγο το γάλα οσπου να το πάρει όλο,( δηλ 1,5 λίτρο γάλα )
Οταν πάρουμε τη πρωτη φουσκάλα στο ανακάτεμα μας τραβάμε τη κατσαρόλα σπο τη φωτιά και προσθέτουμε ενα-δυο αυγά και τρυμμενο ρεγγατο ή κεφαλοτύρι περίπου 150 -200 γρ ώστε να βγει μια ωραία βελούδινη μπεσαμελ
Στη συνέχεια παίρνω ένα ταψί το οποιο λάδωσα και απλώνω ενα ενα τα φύλλα απο τα λαζάνια ώστε να μην αφήνουν κενά
Μετά πανω ρίχνουνε κιμά περίπου 1/4
Μετά μπεσαμελ το 1/5 της ποσότητας μας μετά πασπαλίζουμε με τυρι τριμμένο
Μετά κάνουνε το ιδιο άλλες 3 φορές
Λαζάνια κιμάς μπεσαμελ τυριά
Απλα στο Τελος μας εχει μείνει 2/5 μπεσαμελ για να καλύψουμε καλά το ταψί
Κλείνουμε με τριμμένο ρεγγάτο
Και ψηνουμε στους 180-200c για περίπου 50 λεπτά για να βράσουν και να μαλακώσουν τα λαζάνια απο την υγρασία του ζουμερού κιμά μας και τη βελουδινη υφή της μπεσαμελ μας
ΥΓ: αυτο το φαγητό οταν βγει θέλει περίπου να μείνει στο ταψί μια ώρα
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.