Συνταγές
Κλειστή πίτσα με την καλύτερη παρέα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη πίτσας (για το μεγάλο ταψί) :
500 γρ σκληρό αλεύρι, 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά, λίγο αλάτι κ όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
Τη ζυμώνουμε δυνατά αρκετά λεπτά κ την αφήνω να φουσκώσει με την ησυχία της.
Με λαδωμένα χέρια την απλώνουμε στο ταψί, βάζουμε δική μου σάλτσα – φυτικά τυριά (κ λευκό κ κίτρινο) τριμμένα, λεπτές φέτες ντομάτας, ρίγανη κ σκεπάζουμε με 1 φύλλο σφολιάτας (προτιμουμε τη φρέσκια)
Ψήνουμε στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις στους 200
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για πρωτότυπη πίτσα με πατάτα. Καμία σχέση με τις άλλες
ΥΛΙΚΑ:
- 6 μέτριες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Πεπερόνι (φροντίστε κάθε φέτα να είναι κομμένη στη μέση)
- 1 φλιτζάνι τοματοπελτέ
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- Βασιλικός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χαράξτε παράλληλες γραμμές κατά μήκος κάθε πατάτας. Προσοχή όμως, μη τις κόψετε μέχρι κάτω
- Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε τις πατάτες
- Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώστε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πάνω από τις πατάτες
- Αλατοπιπερώστε τις και βάλτε τις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα για να ψηθούν
- Γεμίστε τις σχισμές με τις φέτες από πεπερόνι
- Πάνω από κάθε πατάτα ρίξτε λίγο τοματοπελτέ και τριμμένη μοτσαρέλα
- Ψήστε τις πατάτες για ακόμη 15 λεπτά
- Σερβίρετε με μία πράσινη σαλάτα και απολαύστε την εναλλακτική σας πίτσα